Puntenpakkers in 1B: Daci van goudwaarde; De Belder zelden beslissend

Challenger Pro League | Lennart Mertens sluit 2021 af als leider in de topschutterslijst van 1B. De spits van SK Deinze scoorde 2x meer dan Daniel Maderner en Erdon Daci terwijl de rest van de prijsschutters nog verder achterop liggen. Maar bij welke hoogvliegers in de doelpuntenranking leverden de goals ook effectief de meeste punten op?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als we gaan kijken naar de resultaten van de teams met en zonder de goals van hun prijsschutters, dan blijkt Daci voorlopig de grootste impact te hebben. De aanvaller van Westerlo scoorde dit seizoen acht goals en die goals leverden zijn team ook effectief acht punten op. Mertens (10 goals bij Deinze) en Maderner (8 goals bij Waasland-Beveren) doen net iets minder goed met een puntenoogst van zeven.

Van alle spelers die vijf keer of meer scoorden, hebben de goals van De Belder het minste puntenwinst opgeleverd. De aanvaller van Deinze scoorde 6x, maar die goals leverden individueel slechts één puntje op. Ook Schuermans (Lierse K.) en Sales (Lommel SK) zagen hun doelpunten (beiden 5) niet meteen vertaald in veel puntengewin (2).

Puntenwinst (bij spelers die 5x of meer scoorden)

1. Daci (Westerlo): 8 goals, 8 punten
2. Mertens (Deinze): 10 goals, 7 punten
2. Maderner (Waasland-Beveren): 8 goals, 7 punten
4. Anne (Virton): 7 goals, 6 punten
5. Ribeiro (Moeskroen): 5 goals, 5 punten

6. Hoggas (Waasland-Beveren): 7 goals, 4 punten
6. Abdallah (Lierse K.): 6 goals, 4 punten
6. Bernat (Westerlo): 5 goals, 4 punten
9. Sales (Lommel): 6 goals, 2 punten
9. Schuermans (Lierse K.): 5 goals, 2 punten
11. De Belder (Deinze): 6 goals, 1 punt

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top