META kondigt de Elite Series-competitie aan, op vier verschillende games

Esports | De Belgische toernooiorganisator META kondigde woensdag de creatie van het Elite Series-programma aan, een competitief circuit dat over vier verschillende wedstrijden loopt en een totale prijzenpot van €75.000 aanbiedt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Belgische e-sportsscene maakt al enkele jaren een ongekende evolutie door. Met de ontwikkeling van nationale en Beneluxliga’s ontstonden in België heel wat organisaties, sommige met meer succes dan andere. META, een van de belangrijkste toernooiorganisators, heeft de scene iets meer doen groeien door een grootschalig esportsproject aan te kondigen.

Elite Series is de naam van het project dat de referentie wil worden in de Benelux e-sports. Het is de vlag waaronder de competities, die op vier verschillende games worden gespeeld, zullen worden vermeld: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Rainbow Six en Rocket League.

De eerste drie waren al onder andere namen in de scene actief, maar door ze samen te brengen onder het label Elite Series zal het ecosysteem wat duidelijker worden. “Onze bedoeling met de Elite Series is om een speeltuin aan te bieden voor de besten van de Benelux op het gebied van esports, in een reeks van games,” legt Moritz van der Lugt, projectmanager bij META, uit.

De Elite Series begint op 17 januari, wanneer de League of Legends-competitie hervat wordt. Hoewel de teams die zullen strijden in de MOBA van Riot Games al bekend zijn, werden er nog weinig details gedeeld over de rest van het circuit. Die info volgt volgens META in het begin van 2022 onthuld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top