Dev1ce ontkent terugkeer naar Astralis

Esports | Sinds maandag doen er geruchten de ronde dat AWPer dev1ce een terugkeer naar Astralis zou overwegen. De NIP-speler reageerde met enkele tweets, waarin hij de geruchten ontkent en meer context geeft over zijn pauze bij de Ninja’s.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tot ieders verrassing begon NIP aan de play-offs van IEM Winter zonder sterspeler dev1ce. De AWPer had op doktersadvies een pauze ingelast en zou dit jaar niet meer in actie komen. Al snel ontstonden er geruchten over zijn afwezigheid in het team: dat hij ongelukkig zou zijn in Zweden en een comeback bij Astralis zou overwegen.

Maar daar is volgens de speler zelf niets van waar. In een reeks tweets geeft hij meer uitleg over de ware aard achter zijn pauze bij de Ninja’s. De oorzaak zou bij zijn mentale gezondheid liggen. “Mijn mentaal welzijn had het dit jaar zwaar te verduren, zowel vanwege persoonlijke redenen als de druk die komt kijken bij professionele esports”, aldus dev1ce.

Volgens de viervoudige Majorwinnaar krijgt hij alle tijd en ruimte van NIP en zijn teamgenoten om zich mentaal terug op te krikken. Van de geruchten over een potentiële terugkeer naar Denemarken is volgens hem niets waar: “de onzinnige berichten over ik die het team zou verlaten, zijn precies dat, onzin”.

Een statement dat kan tellen. NIP won al zijn eerste trofee met dev1ce in de rangen, IEM Fall. Ook tijdens IEM Winter haalde het team de play-offs, waarna de sterspeler vervangen werd door het jonge talent phzy. Hoe lang dev1ce precies buiten strijd zal zijn, is niet bekend.

Het belangrijkste is dat hij zijn tijd neemt: een goede mentale gezondheid is van levensbelang voor een esportatleet. Mia Stellberg, voormalig psychologe bij Astralis, besprak het onderwerp vorig jaar in een interview met Pickx Esports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top