RWDM laat Dequevy (via Westerlo) naar 2e Nationale vertrekken

Challenger Pro League | Er is een einde gekomen aan de lijdensweg van Joeri Dequevy bij RWDM. De middenvelder verlaat het Edmond Machtensstadion en gaat aan de slag bij Houtvenne; de satellietclub van KVC Westerlo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Houtvenne speelt momenteel in 2e Nationale, waar het een harde strijd tegen de degradatie voert. De Kempenaars staan momenteel laatste in hun reeks met amper negen op 48. Met de komst van enkele ervaren spelers wil de satellietclub van KVC Westerlo (waar onder meer ook Vedran Pelic tegenwoordig actief is) zich alsnog naar het behoud knokken.

Voor de 33-jarige Dequevy komt er zo een einde aan meer dan 12 jaar in het profvoetbal. De winger speelde onder meer voor Roeselare, Lierse, STVV, Antwerp en OHL. Sinds 2019 lag hij onder contract bij RWDM.

Profstatuut

Toch behoudt Dequevy ook bij amateurclub Houtvenne zijn profstatuut. "Eigenlijk heb ik een contract met Westerlo, dat vind ik niet onbelangrijk", vertelt hij bij Gazet van Antwerpen. "Zo behoud ik mijn profstatuut en de accommodatie en omkadering van Westerlo mag je toch niet onderschatten. Maar begrijp me niet verkeerd, ik kom niet naar hier omwille van Westerlo. Mijn contract van anderhalf jaar heeft een duidelijk doel. In de tweede ronde willen we het behoud verzekeren, maar vanaf volgend seizoen wil ik het project van groen-rood verder mee uitwerken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top