Spelen bij de Jonge Duivels is mooi, maar de Rode Duivels lonken: deze spelers maken misschien de overstap in 2022

2022 wordt het jaar van de wereldbeker in Qatar en dat zal ongetwijfeld het laatste toernooi zijn voor enkele van de belangrijkste spelers in onze nationale ploeg. Maar de volgende generatie spelers staat al klaar. Pickx Sports stelt je vijf Jonge Duivels voor die Roberto Martinez in de loop van het jaar weleens bij de nationale ploeg zou kunnen uitnodigen.

Amadou Onana

Na een paar verschijningen voor Hamburg in de 2. Bundesliga werd Amadou Onana afgelopen zomer overgeplaatst naar Lille. In enkele maanden tijd heeft de solide middenvelder zich een plaats veroverd bij LOSC en mocht hij zelfs aantreden in de laatste 16 van de Champions League, waar hij het Chelsea van Romelu Lukaku ontmoette.

Zijn fysiek, zijn verdediging en zijn spel naar voren maken van hem een speler met een profiel dat op dit moment misschien ontbreekt bij de Rode Duivels. Dat kan goed uitkomen, want de 20-jarige wil er eind 2022 in Qatar graag bij zijn. Maar vooraleer het zover is, zal de aanvoerder van de U21 moeten bewijzen dat hij effectief een stekje bij de Duivels verdient.

Loïs Openda

Loïs Openda is de belangrijkste aanvallende troef in het U21-team van Jacky Mathijssen. De aanvaller van Brugge, die wordt uitgeleend aan Vitesse Arnhem, heeft dit seizoen 10 doelpunten gemaakt in 18 Eredivisie-wedstrijden. Daar kunnen we 2 goals en 2 assists in 6 Conference League-verschijningen aan toevoegen.

In november, met de afwezigheid van Lukaku en Batshuayi bij de Duivels, hadden sommigen hem al graag in de kern van Roberto Martinez gezien. Maar hij bleef bij de U21 spelen, in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2023. Zal de snelle aanvaller in 2022 zijn truitje van de Jonge Duivels inruilen voor een volwassen exemplaar?

Koni De Winter

Koni De Winter, aan het begin van het seizoen nog onbekend bij het grote publiek, heeft de laatste weken naam gemaakt. De 19-jarige werd de jongste speler in de geschiedenis van Juventus die voor een Champions League-wedstrijd in de basiself mocht aantreden. Hoewel hij traint met de A-kern van Massimiliano Allegri, speelt hij voornamelijk met de U23’s van de Oude Dame.

De speler droomt er ook al van om voor de Duivels te spelen. Dat is maar goed ook, want Roberto Martinez heeft al laten verstaan dat er in maart nog weinig ervaren spelers op het veld zullen staan. De jonge speler zou dus vers bloed kunnen voorzien in een verdediging die volgend jaar wellicht enkele sterkhouders ziet vertrekken.

Yorbe Vertessen

Met Yorbe Vertessen zien we opnieuw een Belg die in Nederland aan de weg timmert. De aanvaller heeft 6 doelpunten gemaakt en 3 assists gegeven in 15 wedstrijden voor PSV. Niet slecht voor de 20-jarige speler die van Westerlo komt maar sinds 2009 bij PSV zit.

Tijdens zijn korte tijd bij de U21 – hij speelt nog maar sinds september 2021 voor de Jonge Duivels – heeft hij al een mooi palmares opgebouwd. Resultaat? 4 wedstrijden, 144 minuten gespeeld, 2 doelpunten en 1 assist. Aanvallend heeft Roberto Martinez dus geen gebrek aan jonge troeven… Maar een gezonde dosis concurrentie kan geen kwaad!

Hugo Siquet

Verdediger Hugo Siquet werd onlangs onderscheiden met de Dominique D’Onofrio Trofee 2021 voor beste nieuwkomer in de Belgische competitie. Siquet was een van de weinige lichtpuntjes bij Standard Luik in de afgelopen maanden. Maar aan het Luikse verhaal van de beloftevolle jongeling komt binnenkort al een einde, aangezien de speler op 1 januari voor Freiburg zal gaan spelen.

Dit is een slimme zet voor de full-back van de Jonge Duivels, die zich dit jaar zal kunnen ontplooien bij een van de positieve verrassingen in de Bundesliga. Standard, de Belgische U21, de Bundesliga… Volgende stap: de Rode Duivels? De tijd zal het uitwijzen.

 

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier

Sport

Bekijk alles
Top