Geniet van 'De Notenkraker' op Mezzo Live

Films |

Er zijn zo van die dingen die Kerstmis schreeuwen. Ovenhapjes, ‘Home Alone’, Mariah Carey (letterlijk en figuurlijk) en ‘De Notenkraker’. Die balletvoorstelling gaat al jaren en jaren mee en wordt tijdens elke eindejaar opnieuw bovengehaald en kan je op tweede kerstdag met de hele familie kijken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het verhaal van ‘De Notenkraker’ is losjes gebaseerd op ‘De Notenkraker en de Muizenkoning’ van E.T.A. Hoffmann, over een meisje dat bevriend raakt met een notenkraker die op kerstavond tot leven komt en een strijd voert tegen de boze Muizenkoning. De versie die we kennen van op het toneel is gelukkig veel minder donker en verontrustend dan het originele verhaal, wat het de perfecte balletvoorstelling maakt voor tijdens de feestdagen.

De uitvoering waar je op zondag 26 december van zal kunnen genieten, is er één door Ballet du Capitole de Toulouse onder leiding van stage director Kader Belarbi. Verwacht je vooral aan wervelende dansscènes, prachtige kostuums en meeslepende muziek van Piotr Ilitch Tchaïkovski.

Bekijk het ballet ‘De Notenkraker’ op 26 december om 19 uur op de zender Mezzo Live HD (zender 177) van je tv of in de Proximus Pickx-app, op Pickx.be of via de app van Proximus Pickx. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top