Virton haalt met Correa een stevige naam binnen als T1: "Gaat ons op alle vlakken een boost geven"

Sport | Excelsior Virton heeft nog voor het aansnijden van de kerstkalkoen een nieuwe coach naar het Stade Yvan Georges kunnen lokken. De Luxemburgers maakten woensdagochtend bekend dat Pablo Correa de Virtonese troepen zal gaan leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Correa is een 54-jarige Uruguayaan met een mooie staat van dienst in Frankrijk. Zo was hij maar liefst negen jaar (377 wedstrijden) aan de slag bij Nancy. Met die club won hij in 2005-2006 zelfs de Franse Coup de la League.

In 2012 ging Correa even frisse lucht snuiven bij Evian, maar dat werd geen groot succes. In 2013 ging hij opnieuw aan de slag bij Nancy en bleef hij alweer vier jaar T1. In 2017 werd hij aan de kant geschoven na een slechte seizoensstart in de Ligue 2. Enkele maanden later ging hij dan aan de slag bij AJ Auxerre, waar hij ook 1,5 jaar aan het roer bleef. Sinds maart 2019 zat hij zonder club. In totaal was hij meer dan 500 wedstrijden T1 in de Franse Ligue 1 en Ligue 2.

"We zijn er zeker van dat de voetbalkennis en de ervaring van Pablo ons een boost gaan geven in alle gelederen van de club", vertelt sportief directeur Tom Van Den Abbeele op de clubwebsite van Virton. "De verschillende gesprekken met Correa hebben ons ervan overtuigd dat hij voor de volle 100% in ons project gelooft en dat hij de ontbrekende schakel is om onze doelstellingen te halen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top