De organisatie van Leuven Jazz heeft vandaag de eerste namen voor de volgende editie gelost. Pianist Fred Hersch, altsaxofonist Immanuel Wilkins en het kwartet N?BOU zijn de headliners. Leuven Jazz gaat door van 11 tot en met 20 maart.
Fred Hersch wordt de artist in residence van Leuven Jazz. De pianist, tijdens zijn carrière al goed voor 18 Grammy Award-nominaties, zal twee sets spelen, op zaterdag 12 en zondag 13 maart. Op 12 maart ligt de focus op het voorstellen van Hersch' nieuw album 'Breath by Breath' samen met zijn trio en extra strijkers, op 13 maart wordt hij vergezeld van trompettist Enrico Rava en pianist Bram De Looze.

Donderdag 17 maart staat altsaxofonist Immanuel Wilkins op de planken in Leuven. Samen met zijn kwartet brengt hij zijn nieuw album 'The 7th Hand'. Vrijdag 18 maart volgen N?BOU, met een originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums, en de Amerikaanse saxofoniste Lakecia Benjamin. Benjamin werkte al samen met artiesten als Stevie Wonder, Alicia Keys en Macy Gray, maar brengt sinds enkele jaren solowerk.

De aangekondigde artiesten zullen allemaal een set spelen in de schouwburg van cultuurcentrum 30CC, aan de Bondgenotenlaan in Leuven. Andere locaties waar mogelijks optredens gegeven worden, zijn Museum M en de parking van Hangar 3020 in Herent. Eind januari wordt het volledige programma van deze negende editie onthuld. Tickets voor het festival zijn sinds vandaag/dinsdag te koop via de website leuvenjazz.be.