Een lach en een traan: dit zijn de tv-tips voor het kerstweekend!

Kids | Het belooft een speciaal televisieweekend te worden, met Kerstmis in het verschiet. Velen onder ons zullen ongetwijfeld even de tijd hebben om gezellig samen televisie te kijken. Daarom heeft Proximus Pickx een korte selectie gemaakt van een paar van de beste programma's en films op televisie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: F.C. De Kampioenen kerstspecial

'F.C. De Kampioenen' heeft in bepaalde kwaliteitskranten de stempel gekregen van grijsgedraaid en oudbakken televisieprogramma, maar bij Proximus Pickx geloven we dat deze kerstspecial toch... speciaal is. In deze bijzondere aflevering komen onze vertrouwde personages na vele jaren opnieuw samen om Kerstmis te vieren met alles erop en eraan. Ze moeten het echter zonder Xavier stellen, die overleden is. Deze hommage aan de vorig jaar overleden acteur Johny Voners is een warm kerstverhaal dat zelfs het hart van de grootste Kampioenen-hater zal doen smelten.

Bekijk ‘F.C. De Kampioenen kerstspecial’ op vrijdag 24 december om 21u50 op Eén, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Daens De Musical

Het is op de kop 100 jaar geleden dat de Belgische regering de werkdag van 12 uren door een wet verminderde naar de acht uren die we nu kennen. Aan de sociale rechten waar we nu van kunnen genieten, gaat een lange strijd vooraf waarbij de Aalsterse priester Adolf Daens één van de voorvechters is geweest. Zijn inspirerend verhaal werpt ons terug naar het België van de 19de eeuw, waarin kinderarbeid en erbarmelijke werkomstandigheden in de textielfabrieken van ons land nog gemeengoed waren. Priester Adolf Daens verzet zich met hand en tand tegen de wantoestanden waaronder de arbeiders van zijn parochie gebukt gaan. Studio 100 heeft dit verhaal in een sublieme musical verwerkt met Peter Van De Velde, Jo De Meyere, Jelle Cleymans en Free Souffriau.

Bekijk ‘Daens De Musical’ op vrijdag 24 december om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: The Grinch

Een Kerstmis zonder kerstfilm is als een café zonder bier, zullen veel televisiebazen ongetwijfeld ook dit jaar hebben gedacht. Uit het grote aanbod van kerstfilms is deze nog wel het leukste, want geschikt om te kijken met jong en oud. De Grinch is een verbitterd wezen dat in een grot woont op een besneeuwde bergtop. Wanneer hij vanuit zijn schuilplaats hoort dat de bewoners van een nabijgelegen dorp een vrolijk kerstfeest voorbereiden, is hij vastberaden om deze plannen te dwarsbomen. 

Bekijk ‘The Grinch’ op vrijdag 25 december om 20u25 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Big Night

We denken tijdens deze feestdagen ook aan alle lezers en kijkers die niet noodzakelijk verzot zijn op het feestgewoel. Voor hen is er 'Big Night', een komedie over de broers Primo en Secondo, de eigenaars van een typisch Italiaans restaurantje in het Amerikaanse New Jersey. Wanneer de broers te weten komen dat de Italiaanse tenor Louis Prima in hun stad zal optreden, halen ze alles uit de kast om een evenement te organiseren rond zijn aanwezigheid. Ze stoppen al hun energie en centen in hun "big night", maar die verloopt niet helemaal zoals verwacht.

Bekijk ‘Big Night’ op vrijdag 25 december om 22u10 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zondag: Forrest Gump

Forrest Gump lijkt op het eerste gezicht een ietwat simpele ziel die op een bank zit te wachten op de bus en zijn levensverhaal vertelt aan iedereen die het horen wil. Door de ogen van Forrest beleven we de naoorlogse geschiedenis van de Verenigde Staten op een unieke manier. We zien ook hoe de man getuige is van enkele sleutelmomenten van deze periode. Deze film uit 1994 werd genomineerd voor een lange reeks awards, waaronder verschillende Oscars, Golden Globes, BAFTA's en Screen Actors Guild-awards. Uiteindelijk kon de film zes Oscar-nominaties verzilveren.

Bekijk ‘Forrest Gump’ op vrijdag 26 december om 22u50 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Les Aventures de Rabbi Jacob

Tot 16 januari loopt in het Brusselse Cinema Palace een bijzondere tentoonstelling over Louis de Funès, één van de grootste komische iconen uit de Franse filmgeschiedenis. Zijn film 'Les Aventures de Rabbi Jacob' uit 1973 geldt nog steeds als een komische klassieker waarin Louis de Funès op sublieme wijze de spot drijft met het racistische personage van de Franse zakenman Victor Pivert. De film toont niet alleen de transformatie van Pivert naar rabbi Jacob maar ook de verandering van de houding van de cynische industrieel. 

Bekijk ‘Les Aventures de Rabbi Jacob’ op vrijdag 26 december om 20u30 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top