FIFAe Nations Series: eDevils niet op de afspraak tijdens eerste week

Esports | De eDevils hadden het niet makkelijk in de eerste kwalificatieweek voor het FIFAe Nations Series Main Event. Vrijdagavond eindigden onze spelers op de laatste plaats in de eerste divisie van hun groep, waardoor ze degraderen voor de volgende week van wedstrijden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vorige week ging de online-kwalificatiefase van start voor de FIFAe Nations Series, de internationale FIFA-competitie die per land en in teams van twee wordt gespeeld. In totaal zullen 30 Europese teams, verdeeld over twee conferenties en twee divisies, gedurende vier weken tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk punten te verzamelen en zich te kwalificeren voor de Main Event van de competitie.

Onze eDevils namen een slechte start in de eerste week, met enkele debutanten in het team. Maar het moet gezegd worden dat de tegenstanders van aanpakken wisten. Dankzij hun algemene rangschikking – 31e in de wereld – werden onze spelers in de eerste divisie van de tweede conferentie geplaatst. Die loting plaatste ons tegen enkele van de grote FIFA-landen, zoals Zweden, Duitsland en Portugal.

Op de eerste dag van de wedstrijd begonnen Zak Bentato en Stefano Pinna als titularissen. Het duo startte het toernooi tegen een van de zwaarste tegenstanders: Zweden. De wedstrijd eindigde in twee nederlagen op rij en betekende het begin van een moeilijke avond voor de eDevils. In acht wedstrijden speelden onze spelers vijf keer gelijk en verloren ze drie keer. Een eerste dag zonder overwinning, die ons team al op de laatste plaats van de voorlopige rangschikking plaatste.

Eerste zege voor EminoMercy in eDevils-shirt

Jammer genoeg bleek de versterking van Keanu “EminoMercy” Newa niet genoeg. Hoewel de jonge rekruut er in de eerste wedstrijd tegen Italië in slaagde ons een overwinning te bezorgen, bleven de resultaten onvoldoende om hoger te klimmen in het klassement. We eindigden de week op de laatste plaats, en dus in een degradatiepositie.

We zullen eind januari beter voor de dag moeten komen en beter spelen dan deze week, om op te klimmen en weer de eerste divisie te bereiken. Wil je de weg van onze Belgen naar het Main Event volgen? Schakel dan in op 27 en 28 januari 2021, om 17 uur op Pickx Esports en op televisie op Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top