Voor deze NBA-wedstrijden ga je op Kerstmis toch best even in de zetel zitten

Basketbal | Aanstaande zaterdag 25 december, op Kerstmis, staan er in de NBA heel wat spannende wedstrijden op het programma. Dit is wat je kan verwachten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Om te beginnen staan de Phoenix Suns en de Golden States Warriors opnieuw tegenover elkaar op Kerstmis. Het team van Stephen Curry trok in de vorige match aan het langste eind. Op 4 december gingen de Golden State Warriors in het derde kwart aan de leiding en eindigde de wedstrijd op 118-96. Sindsdien brak Stephen Curry het record in het aantal driepunters tijdens de reguliere competitie. Dat toont dat zijn ploeg nog steeds in een heel positieve spiraal zit. Maar deze keer hebben ook de Suns meer zelfvertrouwen en spelen ze thuis in Arizona. Het duel belooft spannend te worden en daarvoor nestelen we ons zelfs met plezier even in de zetel.  

Hawks and Knicks, een duel tussen twee teams in slechte papieren

In de Eastern Conference nemen de Atlanta Hawks het op tegen de New York Knicks. In het klassement staan beide teams dicht bij elkaar en worstelen ze alle twee om een plekje in de top tien te bemachtigen. Sinds de start van het seizoen gingen The Hawks in bijna elke wedstrijd in het laatste kwart onderuit. “Over het algemeen moet onze aanval in het laatste kwart verbeteren”, zei flankspeler Kevin Huerter daarover aan de collega’s van de Atlanta Journal-Constitution. 

De ploeg uit Manhattan heeft dan weer dringend nood aan een leidersfiguur. De prestaties zijn sinds het sterke vorige seizoen zoek en de fans zien hun verwachtingen niet ingewilligd. Het kerstduel wordt door de fans van beide ploegen op de voet gevolgd, want zowel Atlanta als de Knicks kunnen een kerstcadeautje wel gebruiken. 

Jason Tatum weer niet te stoppen?

Nog in de Eastern Conference nemen de Milwaukee Bucks het thuis op tegen de Boston Celtics. Beide teams staan in de top tien van dit kampioenschap en koesteren hoge verwachtingen Boston kan nog steeds rekenen op een Jason Tatum in topvorm. Hij kon een paar weken geleden al zijn talent laten zien toen hij 42 punten scoorde voor de Bucks en zijn team daarmee te overwinning bezorgde. 

Thuis hebben de Bucks alle kansen om te winnen. Giannis Antetokounmpo en zijn collega’s zullen ferm uit de hoek moeten komen als ze Jason Tatum zo veel als mogelijk in het nauw willen drijven. 

Zaterdag 25 december

Zondag 26 december

Van voetbal tot basketbal, van Europees tot Amerikaans, van veldrijden tot zaalvoetbal, Extreme E of zelfs Ultimate Fighting, er is altijd sport op tv, zelfs tijdens de feestdagen dankzij jouw Pickx Sports! Mis er niets van dankzij dit handige programma overzicht!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top