BLAST World Finals : een onstopbaar NAVI

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Oekraïense organisatie NAVI heeft dit weekend opnieuw de finale van een groot evenement gewonnen: de BLAST Premier Grand Final. Het team won hun zesde trofee tegen Gambit Esports, na een 2-1 overwinning.

Na een geweldig 2021 heeft NAVI zijn seizoen op de best mogelijke manier afgesloten. Deze zondag bewees het team opnieuw zijn dominantie in de grote finale van het grootste BLAST-evenement, tegen een Gambit in vorm. Een CIS-duel dat NAVI in staat stelde een zoveelste titel te veroveren, aan het eind van een seizoen dat velen als historisch bestempelen.

Een lastig parcours

Toch liep het voor NAVI een keer fout in dit laatste BLAST-evenement van het seizoen. In de eerste wedstrijd van de double elimination round werd het team van s1mple gedegradeerd naar de loser bracket, na een nederlaag tegen Team Liquid. NAF & co bleken veel te sterk voor de CIS-spelers, die geen wedstrijden meer hadden gespeeld sinds de BLAST Fall Finals een maand eerder. Die finale had NAVI gewonnen tegen Team Vitality.

© BLAST Premier

Maar voor NAVI betekent “loser bracket” geen hoger risico op eliminatie. Na het verlies van Liquid klom NAVI weer omhoog door achtereenvolgens Heroic en G2 Esports uit te schakelen. Daarna konden de CIS-spelers wraak nemen op Team Liquid, die ook naar de lagere tree werden gestuurd door de uiteindelijke finalisten Gambit Esports. Die terugwedstrijd eindigde NAVI in twee maps.

Vaarwel Vitality

Voor de grote finale bleef er nog één grote tegenstander over voor NAVI: Team Vitality. De Fransen speelden hun laatste wedstrijd met dit roster voor de herstructurering van het team, dat XQTZZZ, Kyojin en shox naar de concurrentie zal sturen. Helaas voor hen was NAVI opnieuw dominant. De wedstrijd eindigde na twee maps (16-12; 16-5).

De rest is geschiedenis. Later die zondag zou NAVI Gambit Esports verslaan in drie felbevochten sets (16-11; 11-16, 6-16), en gekroond worden tot de BLAST 2021 Grand Champions.

Supertalent Oleksandr “s1mple” Kostyliev ging er na de grote finale nog maar eens met een MVP-titel vandoor. Gezien zijn statistieken is die titel welverdiend. In 3 maps verzamelde de Oekraïner indrukwekkende cijfers.

© BLAST Premier

CS:GO-fans kunnen nu even pauze nemen en de teams rust gunnen, na een zeer druk einde van het jaar. Het volgende grote toernooi is IEM Katowice. Dat staat gepland van 15 tot 22 februari, en kan je natuurlijk volgen op Pickx Esports en onze sociale netwerken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top