Lierse K. sluit akkoord met stadsrivaal Lyra-Lierse én stad Lier over uitbouw multifunctioneel stadion

Sport | Opvallend nieuws vanuit Lier. Lierse Kempenzonen heeft maandagmiddag aangekondigd dat het een akkoord heeft bereikt met stadsrivaal Lyra-Lierse en met de stad Lier rond de bouw van een multifunctioneel stadion.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De club maakte het nieuws bekend via de officiële kanalen "De stad Lier zal Lierse ondersteunen in de uitbouw tot een multifunctioneel stadion. Dat zal gebeuren door het verhuren van de gronden in eigendom van de Stad Lier, achter het stadion, zodat er een uitbreiding kan gebeuren. Daarbovenop financiert de stad ook de aanleg van het kunstgrasveld in ons nieuwe stadion", klinkt het op de website van de club.

Voorzitter Luc Van Thillo noemt het akkoord vervolgens 'historisch'. "We hebben hier met alle partijen lang aan gewerkt, en dan kan je bergen verzetten. Voor ons is het belangrijk dat het project rond het nieuwe stadion nu in een definitieve stroomversnelling komt. Ons stadion dient in de eerste plaats voor de wedstrijden van Lierse, maar in deze tijden is er ook een multifunctioneel gebruik nodig. Door dit akkoord zetten we hier nu een stap in, waardoor er op de Lisp-site leven zal zijn gedurende de hele dag door."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top