Ongeslagen, maar toch geen al te beste cijfers: Westerlo blijft moeite hebben in het eigen Kuipje

Sport | Wie dacht dat competitieleider KVC Westerlo zondagavond wel eens vlot over een zwaar gehavende rode lantaarn RE Virton zou lopen, kwam bedrogen uit. De Kempenaars konden pas in blessuretijd een puntje uit de brand slepen en zo hun ongeslagen thuisreputatie behouden. Maar toch ogen de thuisstats van de Kemphanen niet meteen zoals je die van een autoritaire leider zou verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Want net zoals quasi alle andere 1B-teams hebben de Kempenaars het niet altijd makkelijk om thuis een goed resultaat te boeken. Van de acht thuiswedstrijden die Westerlo al speelde, kon het er slechts vier winnen. Slechts 50% dus! Opmerkelijk, voor een team dat in het algemene klassement wel tien punten los staat (met een match minder gespeeld).

In de vier andere duels werd er telkens gelijk gespeeld. Zo kwamen RWDM (0-0), SK Deinze (2-2), Waasland-Beveren (1-1) en nu dus ook Virton (1-1) al een puntje wegkapen in het Kuipje. Ook Lierse Kempenzonen (3-2 verlies) en RE Moeskroen (4-3 verlies) waren niet meteen kansloos tijdens hun bezoekje aan de Kemphanen; al moesten zij uiteindelijk wel puntenloos huiswaarts.

In schril contrast met de niet zo overtuigende thuisreputatie, staan de ijzersterke uitstatistieken van Westerlo. De Kempenaars verloren nog maar drie punten buitenshuis (2-1 verlies bij Deinze) en wonnen daarnaast alle andere wedstrijden (zes in totaal). Ter vergelijking; Union verloor vorig seizoen amper 4 punten in het eigen stadion, maar telde wel 10 verliespunten buitenshuis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top