Wie trekt in bitse strijd tussen Charleroi en Aalst onderaan het klassement aan het langste eind?

Lotto Super League | Naast de wekelijkse strijd om de koppositie van het klassement tussen OH Leuven en Anderlecht, wordt ook onderaan de stand hevig gevochten. Charleroi en Aalst bikkelen met elk zes punten om toch maar niet als laatste te eindigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net voor een welverdiende pauze wordt in de Scooore Super League gevoetbald in de veertiende speeldag van de reguliere competitie. Net voor kerst kunnen de spelers van Charleroi en Aalst hun ploeg een cadeau bezorgen door met een overwinning aan de haal te gaan. Op de vorige speeldag werd zowel bij Aalst als bij Charleroi stevig verloren en daar moet deze week verandering in komen. Woensdag kunnen beide clubs met een gelijkspel hun puntenaantal verhogen naar zeven, wat hen buiten bereik van Woluwe kan brengen. Bij winst kan zowel Aalst als Charleroi tot op negen punten komen, en dat zou hen definitief uit de gevarenzone halen. 

Charleroi komt niet aan scoren toe

Als de Carolo’s met de winst aan de haal willen gaan, moeten ze iets doen waar ze sinds speeldag tien niet meer in slaagden: een doelpunt maken. Charleroi kan al drie wedstrijden lang niet meer scoren en daar moet het dringend verandering in brengen. De laatste overwinning dateert al van de vijfde wedstrijd van het seizoen. Toen won Charleroi met 2-3 op het veld van… Aalst. De Waalse ploeg mag dus hopen op een duplicaat van die wedstrijd.

Aalst kon enkele weken geleden voor de tweede keer dit seizoen winnen, toen in Zulte Waregem. Het verschil tussen beide ploegen is erg klein, aangezien zowel Charleroi als Aalst dit seizoen 12 keer de weg naar de netten vonden. Het ziet er dus naar uit dat de twee teams aan elkaar gewaagd zijn. De spanning tijdens de wedstrijd van woensdag zal te snijden zijn, willen de teams zichzelf een mooi kerstcadeau schenken. 

Volg de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Aalst op de 14de speeldag van de Scooore Super League deze woensdag 23 december vanaf 19u55 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in  tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top