Kerstspeeldag in de Jupiler Pro League met Union SG - AA Gent en de Brugse stadsderby

Jupiler Pro League | De 21ste speeldag in de Jupiler Pro League is de laatste van 2021. Door de kerstdagen zal er op zondag en maandag worden gespeeld. Met Union SG - AA Gent en de Brugse derby Cercle Brugge - Club Brugge staan er twee leuke affiches op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zondag om 13u30 openen Cercle Brugge en Club Brugge de debatten. Beiden kenden een teleurstellende vorige speeldag. Cercle gaf een 0-2 voorsprong weg tegen Union SG en verloor nog met 3-2, terwijl Club Brugge 2-2 speelde tegen Anderlecht. Om 16u is Standard aan zet tegen Zulte Waregem. De Luikenaars gingen nog maar eens onderuit, deze keer op het veld van Oud-Heverlee Leuven, en moeten winnen tegen Zulte Waregem. Essevee won de eerste match onder interimtrainer Timmy Simons met 3-2 na een spectaculaire terugkeer in de extra tijd.

Tegelijkertijd moet Royal Antwerp FC naar het Guldensporenstadion om KV Kortrijk te bekampen. Een zware opdracht voor de Great Old, want de Kerels pakten een 9 op 9. Om 18u30 staat de topper van de 21ste speeldag genoteerd. Fiere leider Union SG, dat zes punten meer heeft dan Club Brugge, ontvangt AA Gent. De Buffalo’s staan op twee punten van de vierde plaats en willen winnen om de voeling met de top vier te behouden. KRC Genk, dat al op negen punten van de vierde plaats staat, trekt om 21u naar KV Oostende. De kustploeg bevindt zich stilaan in veilig vaarwater na de zege bij Beerschot.

Anderlecht naar het Kiel

Op maandag neemt KV Mechelen het om 18u45 in eigen huis op tegen Seraing. De Maneblussers komen de laatste matchen wisselvallig voor de dag en willen winnen van Seraing, dat een 0 op 12 pakte. Ook om 18u45 wil Sporting Charleroi het jaar afsluiten met een nieuwe driepunter tegen Oud-Heverlee Leuven.

Om 21u trekt Anderlecht naar Antwerpen, waar het op bezoek gaat bij rode lantaarn Beerschot. RSCA speelde een 13 op 15 bij elkaar en wil 2021 afsluiten met een driepunter. STVV hoopt op hetzelfde moment de 0 op 15 weg te spelen door op Stayen te winnen van KAS Eupen.

Het programma van speeldag 21:

Zondag 26 december

Maandag 27 december

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top