Euphoria is eindelijk terug met een tweede seizoen!

Series | Herinner je je 'Euphoria' nog? Deze bewerking van een Israëlische serie maakte in 2019 onaangekondigd zijn opwachting en maakte furore, onder andere tijdens de Golden Globes waar hoofdrolspeelster Zendaya aan de haal ging met de felbegeerde award voor beste drama-actrice. De coronacrisis bracht heel wat opnames abrupt tot stilstand en veel mensen dachten dat ook deze rauwe serie hetzelfde lot beschoren zou zijn. Maar geduld loont: begin 2022 is het langverwachte vervolg te zien op Streamz. De inhoud van dit tweede seizoen blijft een goed bewaard geheim, maar we geven toch al enkele redenen mee waarom wij niet kunnen wachten tot 'Euphoria' terug is.

Door MF

Deel dit nieuws

1. Schoonheid in lelijkheid 

Als er één ding is dat mensen die het eerste seizoen van Euphoria verslonden, is bijgebleven, dan is het wel de esthetiek op alle niveaus. De fotografie is prachtig en de serie geeft de angsten en de afdaling naar de hel van de acteurs met een ronduit betoverende beeldtaal weer. En de muziek moet niet onderdoen: de soundtrack speelt met bedwelmende hiphop en electro van de getalenteerde rapper/producer Labirinth. 

2. Zendaya

Een aantal jaren geleden was Zendaya een van de vele typische Disney-producten: mooi maar een beetje leeg. 'Dune', dat eerder dit jaar uitkwam, toonde haar talenten aan de hele wereld, maar 'Euphoria' is dé serie die onthulde wat ze in huis heeft. Weinig producenten zouden hun geld op haar hebben ingezet voor een intense serie als 'Euphoria', maar bij het eerste seizoen werd al snel duidelijk dat ze geknipt was voor de rol van Rue Bennett, een tiener die terugkomt van een afkickcentrum, maar nog altijd op het scherp van de snee is. Haar prestatie werd unaniem erkend en bekroond met een Golden Globe voor beste actrice in een dramaserie. 

3. HBO-garantie

Er zijn heel wat streamingnetwerken en -platforms. En de productie gaat aan een ongekend tempo door. Het is daarom niet zo eenvoudig om niet af en toe een periode van minder creativiteit te kennen. Niet zo voor HBO, een naam die synoniem voor kwaliteit is geworden. Denk maar aan meesterwerken als 'Succession', 'Mare of Easttown' of 'The White Lotus'. Dit grote Amerikaanse huis heeft de afgelopen jaren succes na succes uitgebracht.  

4. Geïnspireerd door de grote klassiekers

Je laten inspireren zonder te kopiëren, is een echt talent. Vraag maar aan Quentin Tarantino. 'Euphoria' voelt nooit aan als een kopie: de invloeden worden vakkundig verwerkt. Zo kan je niet naar de serie kijken zonder terug te denken aan de eerste uitstekende seizoenen van de Engelse serie 'Skins', de confronterende cinema van Larry Clark met zijn cultfilm 'Kids' of de gewelddadige esthetiek van Nicolas Winding Reft ('Drive', 'The Neon Demon').  

Ontdek het tweede seizoen van ‘Euphoria’ vanaf 10 januari op Streamz via Proximus Pickx!

Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top