Anthony Davis, de topper van de Lakers sukkelt met zijn gezondheid

Basketbal | Het zit niet mee voor de Lakers. De ploeg uit LA heeft al een moeilijk seizoen achter de rug en hoewel de resultaten de voorbije dagen beter werden, zullen de kampioenen van 2020 het lange tijd zonder Anthony Davis moeten stellen. Een grote domper dus voor The Brow en zijn ploegmaten. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Lakers verloren afgelopen vrijdag niet alleen van de Minnesota Timberwolves, ze raakten Anthony Davis ook kwijt tijdens de strijd. The Brow bezeerde tijdens het eerste kwart al zijn enkel en werd daarna in het derde kwart slachtoffer van een ongelukkige sliding van Jaden McDaniels. Zijn knie is zwaar geblesseerd en L.A. Lakers moesten verder zonder hem.

Na bijkomende onderzoeken viel de diagnose: volgens journalist Shams Charania lijdt de All-Star aan een verstuiking in de linkerknie en moet hij minstens vier weken wegblijven van het parket. De 28-jarige speler heeft het echt niet getroffen, want het is ondertussen al zijn zoveelste blessure op korte tijd. 

Een impressionante lijst

Sinds zijn debuut in de competitie in 2012 heeft Anthony Davis nog nooit een volledig seizoen gespeeld. Zijn allereerste seizoen werd verstoort door een probleem aan zijn enkel, met daarna ook nog een verstuikte schouder en knie. In 2014 volgden een gebroken hand, een ontwrichte vinger, rugpijn, pijn in de enkel en schouderpijn. Er was ook een kneuzing in het bovenlichaam, problemen met de adductoren, een heupverstuiking... Kortom: er kwam maar geen einde aan. 

In zijn laatste seizoen bij de New Orleans Pelicans (2017-2018) blesseerde Anthony Davis zijn wijsvinger en stapte hij over naar de Lakers. In Los Angeles blijft hij tijdens zijn eerste seizoen gespaard van grote blessures en wint hij zelfs de titel. Maar het kon niet blijven duren, want vorig jaar miste de nummer 1 van de draft van 2012 36 wedstrijden van het reguliere seizoen voordat hij zijn ploeg in de eerste ronde van de play-offs noodgedwongen moest verlaten na een liesblessure.

Een geluk bij een ongeluk?

Dit seizoen had Anthony Davis nog maar een paar wedstrijden gemist, maar nu zal hij minstens een maand aan de kant moeten blijven. De Big Three van LeBron James, Anthony Davis en Russell Westbrook komen dit seizoen ook maar moeizaam op gang. Maar de statistieken laten mogelijks wel een verbetering zien, ondanks Davis' terugval. 

Volgens de door ESPN geanalyseerde cijfers zijn de Angelino's beter af zonder hem. Ze staan op +27 als LeBron James op het parket staat en slechts op +4 met James en Davis samen. En als Davis alleen is, is het verschil met de tegenstanders -52! In de verdediging brengt hij dit seizoen niet zo veel bij aan het team en in de aanval was hij ook niet op zijn best. Westbrook en James zullen alleszins hun verantwoordelijkheid moeten nemen in afwachting van de terugkeer van Anthony Davis. Maar misschien is het een kans voor de Lakers om hun seizoen eindelijk te lanceren?  

Het NBA-schema op Eleven Sports:

Woensdag 22 december

  • Los Angeles Lakers - Phoenix Suns vanaf 4u00 op Eleven Sports 2
Zaterdag 25 december
  • Atlanta Hawks - New York Knicks - Phoenix Suns vanaf 18u00 op Eleven Sports 2
  • Milwaukee Bucks - Boston Celtics vanaf 20u30 op Eleven Sports 2
  • Phoenix Suns - Golden State Warriors vanaf 23u00 op Eleven Sports 2
Zondag 26 december
  • Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets vanaf 2u00 op Eleven Sports 2
  • Miami Heat - Orlando Magic vanaf 21u30 op Eleven Sports 2
Volg de NBA het hele seizoen op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top