'Dancing With The Stars'-kandidaten maken reis door hun verleden

Films |

In de derde week van 'Dancing With The Stars' brengen de kandidaten een dans waarin ze een herinnering van vroeger verwerken. Een prachtig idee, dat jammer genoeg niet van een leien dakje liep. Proximus Pickx vertelt je alles wat je moet weten over deze aflevering van 'Dancing With The Stars'. 


Door Pickx

Deel dit nieuws

De trip down memory lane begon gisteren jammer genoeg in mineur. Danskoppel Metejoor en Margot wilden het Erasmusavontuur van Metejoor verwerken in een feestelijke samba maar daarbij gooide een blessure roet in het eten. Metejoor heeft een ernstige schouderblessure en kan niet meer meedansen met 'Dancing With The Stars'. Aan het begin van de show was dus meteen duidelijk welk koppel de wedstrijd moest verlaten. De punten die de andere koppels in deze show kregen, worden meegenomen naar volgende week. 

Het eerste danskoppel dat wel op de vloer tevoorschijn kwam was Jonatan Medart en Björk. Jonatan wilde het concept van body positivity verwerken in de dans omdat hij vroeger moeite had met zijn eigen lichaam. Het koppel bracht die boodschap in een energieke quickstep. Daarmee behaalde Jonatan 26 punten. 

Nora Gharib ging in haar dans terug naar waar het voor haar allemaal begon: haar eerste filmrol, in de film 'Patser'. In een passionele paso doble bracht Nora even haar rol van Badia in de film terug. “Ik vond dit geniaal goed. Je hebt je energie goed gekanaliseerd”, zei Jan Kooijman. Het duo behaalde 32 punten en kwam zo op de tweede plaats terecht.

Yemi en Laura op hun emotioneelst

De laatste plaats in het juryklassement ging deze week naar Lotte Vanwezemael en Frank. In een emotionele Weense wals legde de seksuologe haar breuk na een zevenjarige relatie vast. Jurylid Jan was bijzonder streng. “Het voelt soms een beetje alsof ik naar een amateurvoorstelling kijk van heel lieve mensen die hun best doen. Die kwaliteit van beweging begint te komen bij je medekandidaten en die moet jij ook gaan pakken, anders wordt het moeilijk voor je.” Dankzij de stemmen van kijkers, eindigde Lotte dan toch niet bij de laatste twee kandidaten. 

Delphine Van Saksen-Coburg bracht een energieke freestyle met invloeden van chachacha en disco. Daarin verwerkte ze haar herinnering aan haar ondeugende jeugd in strenge Engelse kostscholen. Vooral jurylid Wim was enthousiast: “Vorige keer heb je grote verwachtingen gecreëerd met je dans. Maar je hebt die verwachtingen ingevuld.” Delphine behaalde oorspronkelijk een vierde plaats in het juryklassement maar kreeg niet voldoende stemmen van het publiek en zakte zo enkele plaatsen lager. 

Yemi en Laura zorgden ongetwijfeld voor de emotioneelste performance van de avond. Samen brachten ze een moderne dans over Yemi’s zoektocht naar zijn Nigeriaanse identiteit. Daarin danste het koppel toepasselijk met een spiegel. Yemi bewoog de jury tot tranen toe. “Ik vind het verschrikkelijk dat iemand moet bewijzen dat hij goed is ondanks zijn huidskleur. Goedheid zit in je hart en dat moeten mensen aan hun kinderen leren. Het heeft me enorm geraakt”, zei Jan. Ook Joffrey kreeg het even moeilijk. “Dit is heel herkenbaar dus ik ga u een knuffel komen geven.” Yemi behaalde een gedeelde tweede plaats met Nora en Adrian. 

Nina steelt opnieuw de show

Ster van de avond was deze week opnieuw Nina Derwael. Met een spetterende freestyle over, hoe kan het ook anders, haar gouden medaille in Tokio behaalde Nina een toepasselijke eerste plaats. De turnster kreeg lovende jurycommentaren, gevolgd door de eerste 9 van de jury dit seizoen

Volgende week maken de kandidaten plaats voor oude bekenden voor een kersteditie van 'Dancing With The Stars'. Kandidaten uit vorige seizoenen zullen er het beste van zichzelf geven in de feestelijke aflevering. 

Bekijk ‘Dancing With The Stars’ elke zaterdag om 19u45 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top