Tijd om (in de woonkamer) te feesten met Circus Café

Deze week stelt Proximus Pickx Circus Café aan je voor, een Brusselse electrorock/popband waar je zonder twijfel nog vaak van zal horen. Antoine, Steven, Bastien en Martin doen je hunkeren naar het nachtleven met nummers waarop je echt niet kan blijven stilzitten.

Nu het nachtleven opnieuw op slot is, geeft de muziek van deze Brusselse band ons toch een beetje het gevoel in een drukke nachtclub te staan. In 2018 maakte Circus Café naam met de track 'Burning Man', waarvan de sound doet denken aan Kool & The Gang en hun hit 'Celebration'. De vier muzikanten nemen je mee op een reis door hun meest uitbundige avondjes uit. Hun muziek vertelt het verhaal van een generatie die nog steeds op zoek is naar houvast en dat het liefst al feestend doet.  

En ook al lijkt het alsof Antoine Petit en Steven Mayence elkaar heel toevallig ontmoetten in een café en dan maar besloten een band op te starten, vonden de zanger en gitarist van Circus Café elkaar eigenlijk in 2010 via een advertentie op het internet. Het duo startte verschillende projecten en sloot zich aan bij een paar bands voordat ze in 2013 Martin de Gennes en Bastien Scutnaire ontmoetten. Het kwartet was geboren en bracht al snel hun eerste EP 'The Next Wave' uit. De kracht van Circus Café zit in muzikale invloed van elk afzonderlijk bandlid. Hun muziek is een perfecte symbiose van electro, funk, rock en reggae. Deze muzikale cocktail zorgt voor een unieke sound, die je niet zomaar in één hokje kan plaatsen. Vandaar ook de bandnaam Circus Café, die "verwijst naar de artiesten van het oude circus. Zij werden door de meeste mensen als freaks gezien, maar er was een plaats voor hen. We zijn allemaal vreemd op onze eigen manier, dat is wat ons uniek maakt," vertelt Antoine Petit aan DH.

Petit zingt voornamelijk in het Engels. "Engels is voor mij de taal van het avontuur en van de rock, terwijl Frans mijn taal van alledag is", zegt de frontman. "Zingen in het Frans is ingewikkelder omdat het een andere weerklank heeft. Ik voel me er veel kwetsbaarder door.” Maar toch wordt de taal van Stromae en Angèle steeds meer gewaardeerd in de muziekscene. En dat hebben de vier vrienden begrepen, want in 2019 brachten ze dan toch een nummer uit in hun moedertaal: 'Est-ce que tu me vois?'. Het succes van deze single zorgde ervoor dat ze een plekje bemachtigden op enkele van de grootste Belgische muziekpodia, waaronder het Ronquières-festival, Francofolies de Spa en Fêtes de Wallonie.En aangezien de pandemie op dit moment een stokje steekt voor het nachtleven, is een feestnummer zoals hun nieuwste track ‘Daydrinking’ meer dan welkom. Perfect om helemaal op los te gaan in de woonkamer. Het nummer, dat eind november werd uitgebracht, klinkt als de ‘soundtrack’ van ons leven waarin er precies maar geen einde lijkt te komen aan de coronacrisis. "Helemaal alleen in het donker, zo moeilijk om op te staan. Moeilijk te geloven dat alles voorbij zal gaan. Al mijn donkere gedachten en al mijn angsten stapelen. Ik begin weer te drinken, en alles gaat voorbij." Een single die hopelijk een voorbode is voor de release van een nieuwe plaat in 2022.

Muziek

Bekijk alles
Top