Virton defensief bijzonder zwaar gehavend voor trip naar Westerlo

Sport | Rode lantaarn Excelsior Virton staat vanavond voor een loodzware opdracht op het veld van competitieleider KVC Westerlo. Als klap op de vuurpijl moeten ook nog eens heel wat spelers forfait geven voor de trip naar de Kempen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

T1 ad-interim Manu Coquelet moet in de eerste match van het post-Grégoire tijdperk zowat de hele defensie missen. Naast de langdurig geblesseerden Vinck en Bidi viel ook Droehnle geblesseerd uit in de vorige wedstrijd. De Franse verdediger zal dit seizoen zo goed als zeker niet meer in actie komen.

Maar daar stopt het nog niet. Ook doelman (en aanvoerder) Sadin zal er straks niet bij zijn tegen Westerlo. De goalie heeft last van zijn schouder en moet zijn plekje onder de lat afstaan aan Timothy Martin. De 20-jarige doelman zal zo meteen ook zijn vuurdoop in het profvoetbal beleven. En ook Rizzo is 'out' voor de match tegen de autoritaire leider. De 21-jarige Italiaan is een vaste waarde in het hart van de defensie, maar moet forfait geven met een knieblessure.

Dat maakt dat Virton met Doué, Ghazoini en Hamzaoui nog maar drie echte verdedigers overhoudt. Awassi zal wellicht nummer vier worden, maar hij speelde dit seizoen nog geen seconde voor zijn nieuwe club.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top