De Decker (Deinze) wil transfermarkt op na 9e gelijkspel in 16 duels

Sport | SK Deinze is er alweer niet in geslaagd om een match naar zich toe te trekken. Al waren de omstandigheden dit keer wel anders dan de vorige keren. Deinze kwam 0-2 achter tegen Moeskroen, maar kon zich toch nog tot een 2-2 gelijkspel knokken. De club houdt zo het oprukkende Moeskroen wat af, maar komt zelf ook niet dichter bij de tweede plek van Waasland-Beveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En zo schiet Deinze alweer niet te veel op met een nieuw gelijkspel; het negende al in zestien wedstrijden (56%). Na de match hinkte coach Wim De Decker dan ook op twee gedachten. "Aan de rust zou ik getekend hebben voor een gelijkspel, maar na de match moeten we toch ook wel weer stellen dat we misschien nog hadden kunnen winnen. De 2-2 was meer dan terecht en daarna botsten we op een sterke Gillekens; voor mij was hij de man van de match bij Moeskroen."

Toch laat Deinze met deze puntendeling alweer een mooie kans liggen om dichterbij die belangrijke tweede plek te sluipen. "Het blijft ergens vreemd dat we met 21 op 48 nog steeds aanspraak maken op die tweede plek, maar je ziet dat er, na Westerlo, niemand echt bovenuit steekt. Het speelt dan ook in de hoofden. Niet alleen bij ons, maar bij alle teams."

Transfermarkt

Om die tweede plek te bereiken, wil De Decker graag de transfermarkt opgaan. "Iedereen weet dat Deinze een club in opbouw is en dat er hier een proces gevolgd wordt. In zo'n proces heb je twee grote transferperiodes om dingen aan te passen. Daar komt er nu eentje van aan en dus moeten we wel uitkijken naar versterkingen. Als we willen blijven groeien, dan hoort dat erbij. De basis staat er, daar moet niemand aan twijfelen, maar een injectie hier en daar is welgekomen."

Daarbij denkt De Decker vooral aan de achterhoede. "In het verdedigende compartiment mag er nog wel iemand bijkomen ja. Een rechtsachter? In de vorige mercato is die er door omstandigheden niet gekomen... dat klopt."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top