Tom Pidcock schrijft eerste wereldbekerzege op zijn naam

Wielersport |

Tom Pidcock heeft de Wereldbekermanche van Rucphen gewonnen. In de Nederlandse modder gaf de 22-jarige Brit zowel de leider in het wereldbekerklassement Eli Iserbyt als Michael Vanthourenhout het nakijken na een prachtige inhaalbeweging op het einde van de wedstrijd. Bij de dames won Marianne Vos ten koste van wereldkampioene Lucinda Brand.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Heel veel valt er niet te melden over het gros van de wedstrijd tot in de voorlaatste ronde toen Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout demarreerden op het snelle Nederlandse parcours en de wedstrijd ogenschijnlijk in onderling overleg wouden beslechten. Tom Pidcock was het daar niet mee eens en de Brit, die op het einde van de wedstrijd in het kielzog van de twee leiders verbleef, schakelde een versnelling hoger. Eerst passeerde hij Vanthourenhout en wat later nam hij ook Iserbyt te grazen bij de balkjes. Piddock sprintte naar een verdiende overwinning, zijn eerste van het crossseizoen en zijn eerste wereldbekerzege ooit. Zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel ontbraken in In het Brabantse Rucphen. Van Aert is op stage in Spanje, terwijl Van der Poel kampt met een knieblessure na een training in het bos.

Morgen staat er opnieuw een wereldbekercross op het programma. Dan wordt in Namen de Citadelcross gereden, een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen. Van Aert en van der Poel zullen dan opnieuw afwezig zijn. Het wordt dus zaak voor Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Tom Pidcock en co. om het pleit zo goed mogelijk tegen elkaar te beslechten.

Marianne Vos zegeviert

Bij de dames won Marianne Vos na een sprint tegen wereldkampioene Lucinda Brand die zo nog even op haar tiende zege van het seizoen moet wachten. Brand gaf na de wedstrijd toe dat Vos de betere was in de eindsprint: “Marianne is een pak sneller dan ik. Ik heb er alles aan gedaan om te winnen, maar hier, op dit snelle parcours, is Marianne in het voordeel", klinkt het. De Nederlandse wereldkampioene behoudt wel haar leidersplaats in het wereldbekerklassement.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top