BLAST World Finals: Vitality stuurt G2 naar NAVI in de loser bracket

Esports | De BLAST Premier World Finals zijn sinds het begin van de week aan de gang in Kopenhagen. Vitality heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale van de Upper Bracket, waar zij het zullen opnemen tegen Gambit voor een plaats in de grote finale. G2 Esports zal voorbij NAVI moeten raken om door te stoten in de loser bracket.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De temperatuur is de afgelopen dagen flink gestegen in de studio’s van BLAST Premier in het hart van Kopenhagen. Na de Fall Finals van november, waar grote favoriet NAVI de eindzege pakte, is de Deense hoofdstad nu gastheer van de world finals van het circuit.

De afgelopen drie dagen hebben de gekwalificeerde teams, die tot de elite van CS:GO behoren, in een double elimination-format gestreden. Zij zullen onderling bepalen wie de wereldtitel en de hoofdprijs van 500.000 dollar in de wacht zal slepen.

Team Vitality in de BLAST-studio’s – © BLAST Premier

The Last Dance van Vitality

Heroic en NIP speelden op bekend terrein, maar moesten desondanks als eerste het toernooi verlaten. De Scandinavische teams werden naar huis gespeeld door respectievelijk NAVI en Astralis.

NAVI werd in de eerste ronde teruggestuurd naar de loser bracket, na een geweldige prestatie van Team Liquid, met een Stewie2K in topvorm. Vanmiddag ontmoeten de Amerikanen G2 Esports, die ook naar de bracket van de laatste kans werden gedegradeerd door Team Vitality. De Fransen lijken vastbesloten om te bereiken wat geen enkel ander “dead team” ooit is gelukt.

De laatste uren van het Vitality-roster lijken geslagen, na de aanhoudende geruchten over vervangingen voor XQTZZZ, Kyojin en Shox. Toch slaagde het team er enkele weken geleden in de grote finale van IEM Winter te winnen.

Enkel Gambit Esports staat in de weg van een nieuwe finale met deze Franse opstelling. Dat wordt geen eenvoudige opdracht, gezien de recente resultaten van Hobbit en zijn teamgenoten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top