De Cuyper, Simonini, Willems en Pirard fluiten het voetbaljaar 2021 af in 1B

Sport | Dit weekend staat de laatste speeldag van 2021 op de 1B-kalender. Wie kan met een goed gevoel de feestdagen in en waar gaan de kroketten net iets zwaarder op de maag liggen? Deze vier refs zijn alvast aangeduid om de afsluiters van het kalenderjaar in goede banen te leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

17/12 - 20u00: Lommel SK - Waasland-Beveren (Michiel De Cuyper)

Matchen 1B: 17 (4x dit seizoen)
Matchen Lommel: 3 (1x winst, 1x verlies)
Matchen Waasland-Beveren: 1 (1x winst)

De Cuyper floot op speeldag 13 de vrij incidentrijke match tussen Virton en Waasland-Beveren. De bezoekers wonnen met duidelijke 0-3 cijfers. De derde goal kwam er vanop strafschop en in de tweede helft werd er ook nog een speler van Virton uitgesloten (Kryeziu). De wedstrijden met Lommel verliepen minder ingrijpend. In de drie duels met De Cuyper viel er nog geen enkele rode kaart en werd er nog geen penalty gefloten. Dit seizoen kwam Lommel De Cuyper nog niet tegen.

18/12 - 20u45: SK Deinze - RE Moeskroen (Matonga Simonini)

Matchen 1B: 5 (5x dit seizoen)
Matchen Deinze: 1 (1x gelijk)
Matchen Moeskroen: (1x winst)

Simonini botste - als seizoensdebutant - nog niet op SK Deinze dit seizoen, maar de Brusselse ref floot in 2019-2020 al wel een match van de Oost-Vlamingen in de hoogste amateurklasse (1-1 bij Olympic Charleroi). Moeskroen kwam Simonini de voorbije weken al wel tegen. De Henegouwers boekten op speeldag 13 een belangrijke overwinning tegen Lierse Kempenzonen (2-1) met Simonini als wedstrijdleider.

19/12 - 16u00: Lierse K. - RWDM (Laurent Willems)

Matchen 1B: 21 (6x dit seizoen)
Matchen Lierse K.: 6 (2x winst, 4x verlies)
Matchen RWDM: 4 (0x winst, 2x verlies)

Tot voor dit seizoen had Lierse K. enkel slechte herinneringen aan Willems. De club verloor 4x in de wedstrijden waarin Willems scheidsrechter was. Maar dit seizoen hebben de Pallieters het tij doen keren. Zo was Willems ref bij de 4-1 zege van Lierse K. tegen... RWDM én floot de 31-jarige ref ook de wedstrijd op Waasland-Beveren (1-3 winst). RWDM wacht nog wel steeds op een eerste zege met Willems als scheidsrechter.

19/12 - 20u00: KVC Westerlo - RE Virton (Quentin Pirard)

Matchen 1B: 36 (6x dit seizoen)
Matchen Westerlo: 8 (3x winst, 3x verlies)
Matchen Virton: 7 (2x winst, 5x verlies)

Van de zeven duels die Pirard al floot van Virton, was er slechts eentje waarbij Virton de uitploeg was. Na zes duels in het Stade Yvan Georges, was Pirard eerder dit seizoen ook de ref bij SK Deinze - Virton. Dat draaide niet al te best uit voor de Luxemburgers (3-0 verlies). Competitieleider Westerlo heeft ook geen al te beste stats met Pirard, maar het pakte dit seizoen al wel 4 op 6 met hem als ref. Thuis tegen RWDM werd het 0-0 en uit bij Moeskroen werd er met 1-2 gewonnen na een goal in blessuretijd van Gouré.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top