Dance Dreams: Jong danstalent samen met ouders op weg naar hun droom

Muziek | Op Play5 kan je binnenkort blijven genieten van dans op televisie. Terwijl ‘Dancing With The Stars’ nog volop bezig is, wordt al een nieuw programma waarin dans centraal staat, aangekondigd. In ‘Dance Dreams’ worden zeven jonge danstalenten én hun ouders gevolgd in proces om het uiterste te bereiken: professioneel danser worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Achter elke danser die de beste wil zijn, staat een mama of papa die hen helpt en pusht om verder te gaan. In ’Dance Dreams’ worden zeven dansers en hun ouders een jaar lang gevolgd. Het programma toont aan hoe ze er alles voor over hebben om van hun passie hun job te maken. Het programma volgt hun dagelijkse leven, de druk van de danswereld en hoe deze ouders daarmee omgaan.

Fenomeen op social media

Een van de deelnemende duo’s zijn Ella en haar mama Sandra (foto). Met bijna 90.000 volgers op Instagram is Ella een fenomeen op social media. Ze heeft een eigen Youtube-kanaal, is actief op TikTok, heeft sponsordeals en een eigen kledinglijn. Mama Sandra en Papa Amer offeren letterlijk alles op voor dochtertje Ella. Ella danst al van haar drie jaar en traint ongeveer 20 uur per week, ze won al meer dan 100 wedstrijden in verschillende dansstijlen en is zo misschien wel het grootste danstalentje van Vlaanderen. In 2019 nam ze deel aan Belgium’s Got Talent en haalde de finale. De grote droom van Ella en haar mama is verhuizen naar LA om daar door te breken.

Verder krijgen we ook Lee en haar mama Gina te zien. Lee en haar ouders kennen het podium door en door, want haar ouders waren ook al actief bij muziekband X-Session en als acteur in reeksen als ‘Zone Stad’ en ‘Auwch’. Ook komt het verhaal van transgendermeisje Sam en haar mama Lies aan bod. Sinds haar puberteit startte, heeft gepassioneerde danseres Sam door dat ze toch liever door het leven gaat als meisje. In haar transitie heeft ze de volle steun van haar familie.

Wereldtop

Yulia komt op haar beurt uit een familie met een lange geschiedenis in dansen. Ze is Belgisch kampioene discodansen en haalde de vijfde plaats op het wereldkampioenschap. Yulia haar gezin is zeer bijzonder, zo maakt ze deel uit van een bekende Vlaamse dansdynastie, de familie Dursin. Dursin staat voor dans want Yulia’s grootouders, ouders, tantes, nonkels en haar broers dansen allemaal. Ook Lana en haar mama Isabelle zijn helemaal thuis in de danswereld. Ze heeft al tal van bekers behaald, minstens 110, waarvan de helft voor de eerste plaats. Lana werd al meermaals Belgisch kampioene moderne dans. Ondanks haar topprestaties is Lana toch best onzeker, want dans is een harde wereld. 

Verder krijgen we ook het verhaal van Iebe en papa Chris te zien. Ook hij behaalde al meerdere overwinningen. De danskriebels heeft hij al sinds hij 2 jaar oud is, stilzitten is niet aan hem besteed. Papa Chris is leraar wiskunde en is degene die in het weekend mee alle wedstrijden afschuimt om Iebe te steunen en rond te rijden. Tenslotte krijgen we ook Shakira en haar papa Joannito te zien. Zij is één van de grootste hiphoptalenten van België. Fiere papa Joannito staat altijd paraat. Hij zoekt naar de geschikte locaties om video’s op te nemen, gaat mee naar elke wedstrijd en neemt foto’s van Shakira.

Bekijk ‘Dance Dreams' vanaf 21 december omstreeks 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top