Luke Cook blaast 35 kaarsjes uit: van ‘Dope Boys’ tot ‘Dynasty’

Series | Luke Cook mag dan wel geen household name zijn op ons tv-scherm, je zal de Australische acteur vast wel herkennen. Hij gaf gestalte aan het personage Lucifer Morningstar in de populaire Netflix-reeks ‘Chilling Adventures of Sabrina’ en won nog meer aan populariteit met zijn grappige posts op zijn socialemediaprofielen onder de naam @thelukecook. Naar aanleiding van zijn 35ste verjaardag nam Proximus Pickx zijn carrière onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op zijn achttiende was Cook voor het eerst in een film te zien: ‘The Graffiti Artist’ van regisseur James Bolton. Hij volgde toen een acteursopleiding in Sydney. Zijn manager overtuigde hem om zijn acteursdroom na te jagen in Hollywood, en op zijn 22ste pakte hij zijn koffers. Hij modderde zo’n tien jaar aan in Los Angeles op zoek naar zijn grote doorbraak, maar ving om allerlei redenen telkens bot. “Het was ploeteren en overleven”, beschreef hij die periode aan Vulkan Magazine. Tussen kleine acteerrolletjes in was Cook aan de slag als barman.

De eerste grote bijrol die hij strikte in Hollywood was voor de sitcom ‘Mystery Girls’ in 2014. Daarin speelde hij in één aflevering RuPauls boosaardige assistent. In 2016 speelde hij de bijrol van DJ Schwag in de komische televisiefilm ‘Dope Boys’, over drie ambitieuze jongemannen die het willen maken in de hiphopscene maar gehinderd worden door hun eigen opgezwollen ego’s en onwetendheid. Datzelfde jaar verscheen hij ook in een aflevering van de sitcom ‘Modern Family’ en kroop hij in de huid van Donald Trump in de tv-serie ‘The Candidate’.

Rol in 'Guardians of the Galaxy'

Nog in 2016 schreef en acteerde Cook de hoofdrol in de kortfilm ‘Good Morning’. Die rol zette hem voor het eerst echt op de kaart als acteur, want de film werd geselecteerd voor een aantal filmfestivals. Cook won voor zijn vertolking zelfs een prijs voor beste acteur in een drama/thriller op het Flagler Film Festival in Palm Coast, Florida. Zijn doorbraak was een feit.

Het jaar nadien maakte hij zijn debuut in een langspeelfilm met zijn (bij)rol van Zylak’s Frenemy in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’. In 2018 en 2019 stond hij op de set van de Netflix-serie ‘Chilling Adventures of Sabrina’, waarin hij Lucifer a.k.a. the Dark Lord vertolkt. Vorig jaar was hij als Guy LaMontagne te zien in de komische musicalserie ‘Katy Keene’. Hij speelde toen ook een oplichter in de indiefilm ‘Eye Without A Face’ en de hoofdrol in de Australische indiefilm ‘How Do You Know Chris?’.

Dit jaar was Cook te zien in vier afleveringen van het vierde seizoen van ‘Dynasty’, als Kirby’s ex Oliver. Afgelopen zomer werd aangekondigd dat Cook gecast is voor een terugkerende gastrol in het tweede seizoen van de comedyserie ‘Dollface’, dat in februari volgend jaar te zien is op Hulu.

Ontdek ‘Chilling Adventures of Sabrina’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top