Karmine Corp verliest eerste showmatch van team van Ibai

Esports | Karmine Corp en KOI Squad, de League of Legends-teams van streamers Kameto en Ibai, stonden afgelopen nacht tegenover elkaar tijdens een showmatch in Barcelona. De Spanjaard maakte van de gelegenheid gebruik om de opstelling van zijn team officieel te onthullen, en sterspeler Martin “Rekkles” Larsson maakte zijn eerste optreden in het KCorp-shirt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Fans verzamelden zich gisteren massaal voor de Palau San Jordi, de evenementenhal in Barcelona die als gastheer diende voor de eerste editie van de twee aangekondigde showmatchen tussen Karmine Corp en Koi Squad.

Meer dan 250 Franse “Ultras” waren naar Spanje afgereisd om hun favoriete ploeg aan te moedigen. Sommigen van hen waren er ook om sterspeler Martin “Rekkles” Larsson te verwelkomen, die voor het eerst sinds zijn verrassende aanwerving in november kleuren van de Blue Wall aantrok.

Een massale opkomst

De bijeenkomst was ook een gelegenheid voor Ibai om zijn ploeg officieel bekend te maken, hoewel het roster van Ibai en Gerard Piqué al even geleden was uitgelekt. De Fransman Enzo “SLT” Gonzalez zal de positie van toplaner in de ploeg innemen, terwijl Jørgen “Hatrixx” Elgåen en Luis “Koldo” Pérez het mid-jungle duo zullen vormen. Rafa “Rafitta” Ayllon en Daniel “seaz” Binderhofer zullen de botlane van het Spaanse team vormen.

© Twitter – KametOo

En helaas voor de Fransen: het roster van de Spaanse streamer deed het beter dan Karmine. Na een eerste gewonnen game van KOI, schoot Karmine wakker en kon het team gelijkmaken. De Fransen begonnen goed aan de derde en laatste wedstrijd, maar bezweken uiteindelijk vanwege de Spaanse teamfights. De Spanjaarden werden goed geholpen door Baron Nashor die op het juiste moment viel.

De wedstrijd behaalde een piek van bijna 477.000 gelijktijdige toeschouwers. De match deed zo beter de derde meest bekeken LEC-wedstrijd van de afgelopen Summer Split, en bewijst de groeiende belangstelling voor een competitie die niet moet onderdoen voor het Europees kampioenschap.

De Spanjaarden hebben deze eerste editie gewonnen, maar ze zullen hun prestatie in de tweede ronde moeten bevestigen. Die vindt plaats in Parijs op 8 januari tijdens KCX2, het evenement van de Karmine-organisatie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top