De eerste dag van het reguliere seizoen van de Proximus ePro League is achter de rug, en bevatte heel wat emotie. Club Brugge, Gent en Sint-Truiden zetten een goede prestatie neer, met een clean sheet.

Proximus ePro League: een emotionele eerste speeldag © Eleven Sports

De deelnemers van het seizoen 2021-2022 van de Proximus ePro League, ons nationaal kampioenschap, mochten op de eerste dag van het reguliere seizoen eindelijk de virtuele velden betreden.

De speeldag kreeg meteen een onverwachte wending, vanwege het uitstel van de wedstrijden tussen RFC Seraing en het RSCA van Zak Bentato, en Union Saint-Gilloise en KV Mechelen. Seraing en Union zullen nog een week moeten wachten om hun debuut in de competitie te maken.

De eerste partij begon om 13:00 uur en werd zonder enige moeite gewonnen door Rudi Ekmen (FC Brugge), tegen het SV Zulte Waregem van Renzo. Met een score van 3-0 behaalde Club Brugge zijn eerste drie punten van het seizoen.

KAA Gent wint de derby

De derby tussen Keanu “EminoMercy” Newa (KAA Gent), net geselecteerd voor de eDevils, en Gilles Bernard van KRC Genk eindigde in een overwinning met twee doelpunten voor de Gentse Buffalo’s. Een slechte start voor Gilles, die beschouwd werd als een van de favorieten voor de competitie. Hij zal zich moeten herpakken, als hij hoger wil klimmen in het klassement.

Royal Antwerp en zijn vertegenwoordiger Alexander “zimet105” Zimet kwamen vervolgens uit tegen Quentin “ShadooW” Vande Wattyne in goede vorm. Die laatste won dan wel, maar de speler van Antwerp miste veel kansen.

De dag eindigde met Sint-Truiden dat Cercle Brugge versloeg (1-0) en de nederlaag van Uliks Polloshka (KAS Eupen) tegen Beerschot.

Sporting Charleroi, KV Oostende, KV Kortrijk en Leuven speelden gelijk, waardoor ze een punt in het algemeen klassement bemachtigen en zich in het midden van het peloton bevinden. De spelers zullen zich moeten blijven inspannen: er zijn nog 16 reguliere seizoenswedstrijden te gaan, voordat er zelfs maar gesproken mag worden over de play-offs.