De mooiste doelpunten die we in 2021 hebben gezien

Sport |

Het jaar 2021 is een rijk voetbaljaar geweest, en we kregen op de velden wereldwijd dan ook tal van pareltjes te zien. Nu het jaar ten einde loopt, heeft Pickx Sports een korte selectie gemaakt van de beste doelpunten van het jaar.

Patrik Schick knotsgekke lob

Patrik Schick scoorde het mooiste doelpunt uit zijn carrière op het EK. En wat voor een doelpunt! Tijdens de wedstrijd in groep D tussen Schotland en Tsjechië hadden de Tsjechen vlak voor rust al het openingsdoelpunt gescoord met dank aan een mooie kopbal van… jawel, Patrik Schick. De aanvaller van Bayer Leverkusen liet enkele minuten na de rust alweer van zich horen, ditmaal met een wonderschoon doelpunt. Vanaf ongeveer 45 meter van de goal kreeg hij de bal voor zijn voeten, en terwijl de bal nog rolde haalde hij uit. Hij had namelijk in een oogopslag terecht opgemerkt dat de keeper van de Schotten ver voor zijn goal stond. De lob vanaf 45 meter belandde uiteraard in het net en werd zelfs uitgeroepen tot het mooiste doelpunt van Euro 2020. Een stunt die enkele maanden later werd gekopieerd door Saint-Etienne speler Wahbi Khazri... maar deze werd gemeten op liefst 68 meter!

Een meesterlijk tikje van Erik Lamela

Een Noord-Londense derby tussen Arsenal en Tottenham is altijd het bekijken waard. Hoewel de Gunners met 2-1 wonnen van de Spurs, wordt de wedstrijd door voornamelijk herinnerd dankzij het buitenaards mooi geplaatste doelpunt van Erik Lamela, die de score opende voor Tottenham. De Argentijn ontving een balletje in het strafschopgebied van Lucas en tikte de bal verrassend, doorheen de voeten van verschillende verdedigers, in de verre hoek van het doel. De speler was nog maar net als invaller in het spel gekomen...

Taremi’s klassieke maar effectieve ommehaal

Mehdi Taremi is sinds 2020 een vaste waarde bij FC Porto en is toonde zich meermaals zeer effectief voor het doel. In april behaalde Porto in de tweede ronde van de kwartfinales in de Champions League een prestigieuze 0-1 zege op het veld van Chelsea, de toekomstige winnaar die nog maar net de eerste ronde met 0-2 had gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de blessuretijd (90+4), maar het geduld van spelers en fans werd meer dan beloond. De Iraanse aanvaller stuurde een perfect uitgevoerde ommehaal in de bovenhoek van het net van Edouard Mendy, die alleen maar kon toekijken hoe de wedstrijd zijn team door de vingers glipte.

Gauthier Hein indrukwekkende solo

De naam van Gauthier Hein is misschien niet zo bekend als sommige van de andere vermeldingen in deze lijst, maar met een geniale zet bewees de speler van de Franse club AJ Auxerre dat hij een nominatie waard was voor de Puskas Award voor het mooiste doelpunt van het jaar. Hij deed het in april tijdens een Ligue 2-wedstrijd tussen Niort en Auxerre. Aan het einde van een slalom doorheen het strafschopgebied, onderbroken door een pracht van een dribbel waarbij hij twee verdedigers het nakijken gaf (na er eerder al drie anderen te hebben verschalkt), plaatste de kleine Fransman een bal in de bovenhoek. Een goal om van te smullen. Helaas was er bij deze wedstrijd in de tweede klasse veel te weinig publiek aanwezig om het doelpunt van het daverende applaus te voorzien dat het eigenlijk had verdiend…

Ngonge’s schorpioentrap

Laten we dit artikel afsluiten met een Belg: Cyril Ngonge liet zich dit seizoen met Groningen in de Eredivisie opmerken met een doelpunt dat het vermelden meer dan waard is. De voormalige Club Brugge-speler scoorde afgelopen oktober via een prachtige trap met de hiel vanaf de strafschopstip. Kan je het echt een schorpioentrap noemen à la Higuita? Nee, maar het recente palmares van de Belg is daarom niet minder spectaculair: hij rijgt namelijk de doelpunten in eigen huis aaneen.