Kan Cercle Brugge tegen Union SG zijn vijfde opeenvolgende zege boeken?

Jupiler Pro League | Anderlecht en AA Gent zijn zeer goed bezig, maar ook Cercle Brugge is sterk op dreef. De Bruggelingen wisten hun laatste vier competitiewedstrijden te winnen in de Jupiler Pro League. Kunnen ze tegen leider Union SG hun vijfde opeenvolgende zege boeken?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een aantal weken geleden stond Cercle Brugge voorlaatste en enkel Beerschot deed nog slechter. Het zag er toen even slecht uit, maar de laatste weken wisten ze de rug te rechten. Sinds de interlandbreak van afgelopen november wisten ze vier van hun vijf competitiewedstrijden te winnen. Daardoor stegen ze naar de buik van het klassement, en in het zog van Standard en KRC Genk, met 22 punten. Het behoud is nog geen zekerheid, maar Cercle Brugge is alvast goed op weg.

Het Thalhammer-effect?

De dag na de eerste overwinning van de huidige reeks besliste de Brugse directie om afscheid te nemen van trainer Yves Vanderhaeghe en de Oostenrijker Dominik Thalhammer werd aangesteld als diens vervanger. Dat was een vrij onbekende coach die tot september trainer was van Linz, waar hij toen op straat werd gezet.

Daarvoor stond de 51-jarige trainer negen jaar aan het hoofd van het Oostenrijkse vrouwenelftal. Zijn start in Brugge was alvast goed met drie overwinningen, maar die reeks vraagt om bevestiging de komende weken.

Hotic schittert

Cercle Brugge wist deze week de belangrijke degradatietopper tegen Seraing met 2-0 te winnen. Dino Hotic was één van de doelpuntenmakers en deed dat op schitterende wijze met een schot van op 35 meter. Hotic, die in 2019 twee keer werd geselecteerd voor het nationaal elftal van Bosnië en Herzegovina, staat symbool voor de goede vorm van zijn team.

Hij begon het seizoen moeizaam met maar één goal en één assist. Ondertussen is hij echter op dreef met twee doelpunten en vier assists in de laatste vier wedstrijden van Cercle Brugge. Union SG is alvast gewaarschuwd. 

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top