Ons elftal van de week

Sport |

Waasland-Beveren heeft de nederlaag tegen RWDM doorgespoeld met een ruime zege tegen Deinze. De kloof tussen de laatste en voorlaatste verkleint en het duel RWDM-Westerlo werd uitgesteld.

Lommel zit in vieze papieren. De Limburgers zakten naar de voorlaatste plaats in het klassement. Het begon nochtans goed op het veld van Moeskroen. Na negen minuten legde Thordarson de bal achter de defensie waar Arzani goed opdook en de 0-1 mooi binnen werkte. Het bleef zo tot op het uur. Lommel-doelman Fiermarin kende een fase met een paar foutjes en dat werd ook afgestraft door Carcela, die de gelijkmaker tegen de netten legde. Vijf minuten later trok Moeskroen de match helemaal naar zich toe. Bocat trapte de 2-1 mooi binnen met een volley. Moeskroen schuift zo op naar de vijfde plaats in het klassement.

Waasland-Beveren en Deinze vochten voor de tweede plaats. De twee teams begonnen met een gelijk puntenaantal aan de match maar al snel stak Waasland-Beveren erbovenuit. Verstraete opende na een kwartier de score maar dat werd al snel uitgewist door een kopbaldoelpunt van Blondelle. Geen paniek bij de Waaslanders, want nog voor de rust brachten Hoggas en Maderner de thuisploeg op een 3-1-voorsprong. Net na de rust dikte Maderner de score nog aan tot 4-1. Het is al het achtste doelpunt van Maderner dit seizoen, enkel Mertens doet beter met tien stuks.

Souleymane Anne speelt graag tegen Lierse Kempenzonen. De Mauritaniër scoorde twee keer in de 1-2-winst van Virton op het Lisp en deed dat kunstje afgelopen weekend over. Na tien minuten kreeg de spits een lange bal toegespeeld, Anne was te snel en sterk voor de Lierse-verdediging en de 1-0 stond op het bord. Lierse K werd wel de betere ploeg en kwam ook voor de rust op gelijke hoogte na een goed kopbaldoelpunt van Abdallah. Een kwartier voor tijd kwamen de Pallieters zelfs op voorsprong. Sadin duwde een schot van Limbombé zomaar in de voeten van Yagan die de 2-1 tegen de touwen trapte. Lierse leek de drie punten op zak te hebben tot Anne vijf minuten voor affluiten zijn tweede van de wedstrijd maakte. Ditmaal deed hij dat met het hoofd. Zo levert hij opnieuw punten op tegen Lierse voor zijn club Virton. Virton blijft wel laatste met twee punten minder dan Lommel.