Goed nieuws voor alle Belgische FIFA-fans: de Proximus ePro League is terug! Alle informatie over de competitie vind je op Pickx Esports! Je kan de wedstrijden elke woensdag vanaf 13.00 uur live volgen op Eleven Sports 1.

Volg de vijfde speeldag van de Proximus ePro League

Zoals we een tijdje geleden al aankondigden, is de Proximus ePro League terug voor een nieuw seizoen! Dat gaat door in de eerste helft van 2022 en zal zoveel mogelijk overlappen met het tweede deel van de Jupiler Pro League, onze nationale eerste klasse.En als je de spelers in onze competitie nog niet kent, is er nog tijd om ze te ontdekken


Het seizoen is nu vol aan de gang voor de 18 deelnemers aan de competitie. Na vier speeldagen beginnen zich bepaalde tendensen af te tekenen in de voorlopige stand. KRC Genk, KAA Gent en Union Saint-Gilloise staan aan de leiding met drie overwinningen en één nederlaag. Royal Antwerp, KV Oostende en KV Mechelen zullen daarentegen hard moeten werken. Met amper twee punten zullen hun kansen om de play-offs te bereiken niet toenemen zonder enkele veranderingen op het veld.
Programma:

  • 13:00 - OH Leuven vs KRC Genk Esports
  • 13:20 - KV Kortrijk vs Club de Bruges
  • 13:40 - Cercle de Bruges vs KV Ostende 
  • 14:00 - R. Union Saint-Gilloise vs RSC Anderlecht
  • 14:20 - K. Beerschot V.A. vs SV Zulte Waregem
  • 14:40 - Standard de Liège vs KV Mechelen
  • 15:00 - KAA Gent vs Royal Antwerp FC
Het klassement:Format van de competitie:

De wedstrijd verloopt in twee fasen. De eerste is een Zwitserse ronde, waarin alle spelers gedurende de 17 speeldagen van het reguliere seizoen tegen elkaar zullen strijden. De beste vier spelers kwalificeren zich voor de play-offs.

Voor het eerst zullen spelers de competitie spelen in een FUT-modus, met enkele extra regels. Deelnemers mogen hun team samenstellen uit huidige en voormalige spelers van de Jupiler Pro League en Belgische spelers. Elke e-sporter zal echter twee spelers moeten opstellen van de Jupiler Pro League-club die hij vertegenwoordigt.

© Eleven Sports

Je kan de competitie elke week live volgen op Eleven Sports 1. Uiteraard vind je ook al het laatste nieuws over de Proximus ePro League op Proximus Esports.