Volg de grote finale van de Proximus ePro League

Nieuws |

Na zes maanden competitie loopt de Proximus ePro League op zijn einde. Deze woensdag zal ShadooW (Standard de Liège) het opnemen tegen Gilles Bernard (KRC Genk) voor de titel van Belgisch kampioen. Afspraak op het Youtubekanaal van Eleven en op televisie op Eleven Sports 1 vanaf 15u.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze week staat de grote finale van ons nationaal FIFA-kampioenschap, de Proximus ePro League, op het programma. De wedstrijd, die half december van start is gegaan, loopt nu ten einde en de grote kampioen wordt op woensdag gekroond.

Van de 18 betrokken spelers en clubs is alleen het neusje van de zalm overgebleven, in de vorm van onze twee finalisten. Aan de ene kant staat het Standard de Liège van Quentin "ShadooW" Vande Wattyne, winnaar van de competitie in 2019. Aan de andere kant staat Gilles Bernard uit Genk, die het algemeen klassement gedurende een groot deel van het reguliere seizoen domineerde.  De twee spelers kennen elkaar zeer goed, van hun ontmoetingen in de Proximus ePro League en door hun selectie bij de eDevils. Maar ze zullen elkaar geen dienst bewijzen in deze match, die een spektakel belooft te worden.

En gezien wat er op het spel staat, kunnen we hen begrijpen. De winnaar neemt de titel van Belgisch kampioen mee naar huis, maar er is nog een prijs waar de spelers veel belang aan hechten. Voor het eerst in zijn geschiedenis zal ons nationaal kampioenschap de winnaar naar de play-offs van de FIFA Global Series sturen, het wereldcircuit van het voetbalspel.

Naast de grote finale van de Proximus ePro League kan je ook genieten van de finale van de eCup, de Belgische tweede klasse. Afspraak dus op woensdag vanaf 15u!

Bracket:



Format van de competitie:

De wedstrijd verloopt in twee fasen. De eerste is een Zwitserse ronde, waarin alle spelers gedurende de 17 speeldagen van het reguliere seizoen tegen elkaar zullen strijden. De beste vier spelers kwalificeren zich voor de play-offs.

Voor het eerst zullen spelers de competitie spelen in een FUT-modus, met enkele extra regels. Deelnemers mogen hun team samenstellen uit huidige en voormalige spelers van de Jupiler Pro League en Belgische spelers. Elke e-sporter zal echter twee spelers moeten opstellen van de Jupiler Pro League-club die hij vertegenwoordigt.

© Eleven Sports

Je kan de competitie elke week live volgen op Eleven Sports 1. Uiteraard vind je ook al het laatste nieuws over de Proximus ePro League op Proximus Esports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top