Zombiefranchise komt weer tot leven in 'Fresh Screens'

Films |

Films die gebaseerd zijn op computerspelletjes doen het traditioneel niet geweldig goed in de ogen van critici, maar daar wil filmmaker Johannes Roberts iets aan veranderen met ‘Resident Evil: Welcome to Raccoon City’. In ‘Fresh Screens’ op Pickx+ gaat de cast onder meer dieper in op hoe de filmmakers de fans bij het project betrokken. Hier kan je alvast wat meer lezen over de filmfranchise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Resident Evil’ was een spel dat bij de release van de allereerste PlayStation halfweg de jaren 90 op de markt kwam om volwassen gamers naar het pratform te lokken. Het spel, waarin de speler een groot huis vol zombies en andere verschrikkingen verkent, werd een grote hit en een klassieker in het genre survival-horror. Tussen 1996 en nu kwamen maar liefst 29 ‘Resident Evil’-games uit, van directe sequels en spin-offs tot remakes van de klassieke titels.

Begin deze eeuw, toen de franchise nog vrij jong, maar al erg succesvol was, werd filmmaker Paul W.S. Anderson aangeworven om een horrorfilm te maken gebaseerd op de spelletjes. ‘Resident Evil’ kwam in 2002 in de zalen en leende elementen uit de gamefranchise, zoals de locatie Raccoon City en de kwaadaardige Umbrella Corporation, maar de verhaallijn liep niet gelijk met de spelletjes. De film scoorde aardig aan de box office en tussen 2002 en 2016 kwamen in totaal zes films uit in de actiehorrorreeks.

Reboot

Hoogstaande cinema waren de films niet, zo schreven ook de recensenten, maar de franchise bouwde wel een stevige fanbasis uit en bracht meer dan 1,2 miljard dollar in het laatje. Anderson, die in de jaren 90 al videogamefilms had gemaakt over ‘Mortal Kombat’, besloot de zombiefranchise met rust te laten. Sindsdien heeft hij zijn pijlen gericht op een andere spelletjesreeks: ‘Monster Hunter’.

Dat zorgde ervoor dat het productiehuis achter de ‘Resident Evil’-films ruimte had voor een reboot. Schrijver/regisseur Johannes Roberts werd ingehuurd om een nieuw scenario in elkaar te boksen, dat in tegenstelling tot de vorige films gebaseerd was op de verhaallijnen van de eerste twee spelletjes in de reeks. Zo gezegd, zo gedaan en Roberts maakte zijn interpretatie van de gamereeks die hem naar eigen zeggen interesse deed krijgen in computerspelletjes. “De film heeft veel te danken aan de spellen, maar het moet ook zijn eigen ding zijn”, vertelde hij in interviews. “Het is mijn liefdesbrief aan de franchise.”

Meer weten over ‘Resident Evil: Welcome to Raccoon City’ en ander filmnieuws? Ontdek 'Fresh Screens’ deze donderdag 16 december om 19 uur op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263. Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top