Anderlecht jaagt op 8 op 8 tegen Gent

Lotto Super League |

Het gaat nog steeds nek aan nek tussen Anderlecht en OHL in de Scooore Super League. Komend weekend zullen de Brusselaars hun handen vol hebben met Gent, waar ze zich geen nederlaag kunnen veroorloven als ze niet willen dat Leuven een kloofje slaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag staat OH Leuven met rode lantaarn Fémina White Star Woluwe geen al te lastige klant te wachten. Met een overwinning maken ze kans om vier punten voorsprong op te bouwen tegen Anderlecht en een flinke dosis vertrouwen te tanken voor hun wedstrijd tegen paars-wit komende dinsdag. Een uurtje vroeger op vrijdagavond kruisen Charleroi en Genk de degens.

Gent met de verrassing

Zaterdag om 14u speelt Anderlecht tegen KAA Gent met één missie: winnen. In september was het team van Tessa Wullaert nog een paar maten te sterk voor Gent en konden ze makkelijk met 4-0 winnen. Dat deden ze nog eens over in de achtste finales van de Beker van België, toen ze de Oost-Vlamingen 0-3 op hun donder gaven. Maar toch zullen de troepen van Johan Walem niet vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Gent was namelijk de enige ploeg die OHL dit seizoen al een nederlaag kon aansmeren. De Brusselaars hebben nu al zeven keer op rij gewonnen in het kampioenschap en verkeren dus in topvorm. Die winning streak zullen ze willen doortrekken naar het topduel tussen de twee koplopers van volgende week.

Zaterdag om 15u30 ontvangt Club YLA Zulte Waregem nog op hun veld. De Bruggelingen weten dat ze thuis de drie punten moeten behalen als ze nog aanspraak willen maken op een podiumplaats. Zo niet zou Standard Fémina, dat op twee luttele punten achtervolgt, wel eens de derde plaats kunnen innemen. Dan zullen de Luikenaars om 16u goed moeten boeren tegen Aalst.

Volg de wedstrijd KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht op de 13de speeldag van de Scooore Super League op zaterdag 18 december vanaf 13u55 via Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top