Opdoffer bij Virton: sterkhouder Droehnle wellicht 'out' tot het einde van het seizoen

Challenger Pro League | Excelsior Virton beleefde geen al te beste zondag. De Luxemburgers hadden gehoopt op een driepunter tegen Lierse Kempenzonen, maar konden slechts in de slotfase een puntje uit de brand slepen. Dat leverde uiteindelijk het ontslag van Christophe Gregoire op én ook binnen de spelersgroep viel er slecht nieuws te rapen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Flankverdediger Ruben Droehnle moest enkele minuten voor affluiten namelijk met de draagberrie van het veld gedragen worden nadat hij met zijn voet bleef steken in de vettige grasmat van het Stade Yvan Georges.

Bij de eerste onderzoeken blijkt de kans bijzonder groot dat de 23-jarige Fransman de kruisbanden van zijn knie afscheurde bij die actie, wat zou betekenen dat zijn seizoen erop zou zitten. "Als de diagnose vastligt, dan zal ik wellicht in januari geopereerd worden en dan zal ik nadien nog enkele maanden moeten revalideren", aldus een aangeslagen Droehnle bij Sudpresse. "Dat is bijzonder jammer, want ik speelde tot op heden quasi alles en ik had het gevoel dat ik een goed seizoen aan het spelen was.

Een gevoel dat binnen de spelersgroep ongetwijfeld bevestigd zal worden. Droehnle was één van de weinige lichtpuntjes van de voorbije weken doordat hij wél een constant niveau bleef houden terwijl de meeste van zijn ploegmaats toch wel wat wegzakten na een goede seizoensstart.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top