Lommel en Van der Veen stoppen samenwerking: "Wordt proces gevolgd om permanente vervanger te vinden"

Sport | Niet geheel onverwacht heeft Lommel SK dinsdagochtend bekend gemaakt dat het een einde heeft gemaakt aan de samenwerking met T1 Peter van der Veen. De Nederlander was al enkele dagen 'niet bereikbaar', maar laat nu toch via de officiële kanalen weten dat hij "om persoonlijke redenen" terugkeert naar zijn vaderland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van der Veen kwam vorig seizoen als T2 mee vanuit City Football Group. Nadat T1 Liam Manning vlak voor het huidige seizoen plots opstapte, kreeg de ex-coach van de Ajax-jeugd en enkele jeugdelftallen van Oranje zijn kans. Maar enkele maanden later staat Lommel troosteloos voorlaatste in het klassement en pakt ook Van der Veen zijn spullen.

"Het was me een waar genoegen en een geweldige ervaring om de afgelopen 1,5 jaar bij Lommel SK werkzaam te zijn geweest", vertelt Van der Veen op de officiële website van de club. "Maar nu is het tijd om terug naar Nederland te gaan en me daar te richten op de toekomst."

T2 Luiz Ferreira neemt voorlopig de trainingen en de wedstrijdselecties over en zal ook vrijdag tegen Waasland-Beveren als T1-ad interim in de dugout zitten. "Er wordt nu een proces gevolgd om een permanente vervanger te vinden", klinkt het nog bij de Limburgse club. Of dat dan opnieuw iemand van CFG zal zijn, zal nog moeten blijken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top