Kan Bernd Storck paal en perk stellen aan de kwakkelprestaties van Genk?

Jupiler Pro League | Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dus moeten we eerlijk zijn: Racing Genk heeft allesbehalve een goede beurt gemaakt in de laatste wedstrijden tegen Rapid Wien en AA Gent. Het is duidelijk dat Berndt Storck zijn start heeft gemist als trainer bij de Limburgers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Je moet je tong zeven keer omdraaien voordat je spreekt", luidt een bijbels gezegde. Veel waarnemers, en ongetwijfeld een zekere John van den Brom, hebben dit spreekwoord ongetwijfeld gebezigd sinds Bernd Storck zijn intrede heeft gemaakt als T1 van Racing Genk. Met twee nederlagen in evenveel wedstrijden en een uitschakeling in de Europa Cup, kunnen we niet zeggen dat de Duitse coach een droomstart heeft gehad bij de Genkies. Zijn harde kritiek op de tactiek van zijn voorganger komt nu terug als een boemerang in zijn gezicht. Deze donderdag zal hij echt knopen moeten doorhakken voor de wedstrijd tegen Sporting Charleroi, want hij riskeert zijn gezag in de ploeg te verliezen.

De speeltijd is gedaan

Zowel in de Europa League als deze zondag tegen Gent was Racing Genk een schim van zichzelf. De verdediging was al langer in een toestand van vergane glorie, maar zondag hadden ook de aanvallers de grootste moeite om zich te laten gelden. Zo kunnen Theo Bongonda en Junya Ito niet de minste doelkansen creëren en lijken ze hopeloos verloren op het veld. Hoewel hij tot nu toe vaak werd beschouwd als een van de beste spelers in onze competitie, is de Japanse vleugelspeler nu een symbool van de malaise bij de Limburgers. Paul Onuachu wordt van zijn kant in de steek gelaten door een team dat momenteel meer aan verdedigen dan aan aanvallen denkt. Door niet aanvallend spelen, lijkt de hele groep de kwaliteiten te hebben verloren die heel België nog niet zo lang geleden nog prees.

Het moet gezegd dat Bernd Storck momenteel enkele merkwaardige keuzes maakt op gebied van tactiek. Hij duidt Paintsil aan als nummer 10 tegen Rapid Wien, zet Ito aan de verkeerde kant, plaatst Thorstvedt te laag om te infiltreren in de verdediging... In dit team, dat momenteel weinig vertrouwen in zijn eigen kunnen heeft, verandert Storck zijn tactiek te veel en zet hij spelers fout in. Hoewel de winterstop in het verschiet ligt en de coach dan rustig een nieuwe tactiek kan bedenken, moet Genk in de komende dagen nog enkele lastige wedstrijden afwerken.

Charleroi als favoriet

Tot overmaat van ramp is de speelkalender weinig vergevingsgezind voor de Limburgers. Na de ontvangst van Charleroi is het de beurt aan Antwerp om aan te treden in de Cegeka Arena, alvorens zij begin volgend jaar het opnemen tegen KV Oostende. In het klassement heeft Genk niet bepaald de gunstigste positie, dus is het zaak om geen tijd meer te verliezen. Een overwinning is noodzakelijk, hoe dan ook.

Het zal geen gemakkelijke opgave worden om Charleroi te kloppen, want de Waalse tegenstander van Genk lijkt te blaken van zelfvertrouwen. Dat is geen wonder, want Charleroi heeft zich stevig vastgeklonken aan de top 4 in het klassement. Het succes van afgelopen vrijdag tegen KV Oostende bewijst opnieuw dat de Henegouwse ploeg over veel doorzettingsvermogen beschikt. De overwinning op Sclessin moet hen bovendien de boost hebben gegeven die ze nodig hadden om voor niemand meer bang te zijn. Eén ding is zeker: beide teams gaan voor de drie punten in Limburg.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd tussen KRC Genk en Sporting Charleroi deze donderdag 21u, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top