Team Vitality domineert NIP in finale van IEM Winter

Esports | De IEM Winter 2021, het laatste ESL-toernooi van 2021, zit erop! En het was een evenement vol verrassingen. De finale werd een duel tussen het Franse Team Vitality en het Scandinavische Ninjas In Pyjamas. De ninja’s bleken geen partij voor het team van ZywOo (16-10; 16-10; 16-13).

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend vonden de play-offs van IEM Winter 2021 plaats. Van de zestien deelnemende teams bleven er nog vier over: Virtus.pro, NIP, Team Vitality en G2 Esports. De twee laatste rosters waren met voorsprong de favorieten, en werden verwacht in de grand final.

Maar de ninja’s staken daar een stokje voor. Het Zweeds-Deense roster kon stunten in de halve finales door G2 Esports met 2-1 naar huis te sturen. Zeker omdat sterspeler dev1ce op het laatste moment ziek uitviel. Invaller phzy verweerde zich goed tegen de Majorfinalisten en zette een solide prestatie neer met de AWP.

De derde map, Inferno, was een van de spannendste van de competitie. Hampus maakte in de 30ste ronde een einde aan de ambities van NiKo & co, met twee prachtige Deagle-headshots. Team Vitality deed wel wat er van zijn roster verwacht werd. De Fransen kenden weinig moeite met Virtus.pro en stootten met een droge 2-0 door naar de grand final.

En Team Vitality zette ook in de finale zijn dominantie voort. Ondanks de geruchten over het einde van het huidige roster, bleek NIP geen partij voor het Franse roster. De ninja’s misten vuurkracht door de afwezigheid van dev1ce, die Vitality wel had met ZywOo. Zowel Inferno als Dust2 eindigden op 16-10 in het voordeel van de favorieten.

ZywOo werd verkozen tot MVP van het toernooi – © ZywOo Twitter

Op Nuke leek een comeback van NIP even mogelijk, maar dankzij een uitzonderlijke prestatie van shox eindigde de grote finale al na drie maps. De overwinning betekent een mooi afscheid voor Kyojin, shox en XQTZZZ, die naar alle waarschijnlijkheid vervangen zullen worden door dupreeh, Magisk en zonic. Met de overwinning verdient Vitality de hoofdprijs van maar liefst 100 000 dollar.

Voor 2021 staat er nog één groot toernooi op het programma, de BLAST Premier World Final. Dat wordt het allerlaatste toernooi van dit volledig Franse roster. Kan het team dit huzarenstukje nog eens herhalen? Het antwoord kom je te weten vanaf 14 december.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top