Zij bakten zich een weg naar de finale van 'Bake Off Vlaanderen'

Films |

Aan het grootste bakfestijn van onze landshelft komt vanavond een einde, want het is alweer tijd voor de finale van ‘Bake Off Vlaanderen’. Nu saunameester Jimmy – die hier zeker een eervolle vermelding verdient – in de halve finale sneuvelde, blijven nog drie geduchte kandidaten over. Wij stellen hen nog even kort aan je voor. Bakkertjes klaar, en… bakken maar!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thibaut

Bruggeling Thibaut (26) heeft intussen twee reputaties in de baktent. Zijn afwerking is soms eerder robuust, en als iemand hem tijdens het bakken vragen komt stellen, moet hij altijd net even naar de koelkast of de voorraadkamer spurten. Zo kan Wim natuurlijk ook moeilijk zijn werk doen. Hoewel hij er in zijn eerste afleveringen op gewezen werd dat zijn taartjes gerust iets strakker konden, zaten zijn smaken wel goed, wat hem in de wedstrijd hield.

Later kwam dan de ommekeer voor Thibaut, met een hoogtepunt in aflevering zes. De bakker lette extra op zijn afwerking toen de kandidaten een huwelijkstaart mochten ontwerpen voor James Cooke en Dorian Liveyns. Het koppel noemde zijn taart de beste en op het einde van de aflevering kreeg hij dan ook de titel van beste bakker mee. Een ietwat ingezakte Charlotte Russe de week erna kon zijn pret niet meer bederven. Als hij in de finale even secuur kan werken, maakt hij zeker kans op de hoofdprijs.

Enza

Enza (37) uit het Limburgse Koersel maakte haar opwachting in de tweede aflevering van ‘Bake Off Vlaanderen’ en liet meteen weten wat we van haar mochten verwachten. “De Ferrari staat voor je”, zei ze. Ferrari Enza heeft Italiaanse roots en verwerkte de rijke culinaire cultuur van de Italianen in zowat elk baksel dat ze in de tent maakte. Van haar allereerste Siciliaanse rolcake, over focaccia in de houtoven tot een heerlijke panna cotta in haar gebak in de halve finales: altijd zat er wel een Italiaanse toets in.

Enza is de enige bakker in de finale die tijdens de andere afleveringen niet tot beste bakker bekroond mocht worden. Maar tegelijk bakte ze ook altijd goed genoeg om niet echt in de gevarenzone te zitten. Ze is een sterke middenmoter die ook met verrassende hoogtepunten uit kan pakken. Ze heeft nood aan een dagje waarop alles eens goed gaat en als dat net in de finale van ‘Bake Off’ gebeurt, heeft ze aan dat tikje geluk misschien wel genoeg om het hele programma te winnen.

Stephanie

Stephanie uit Ternat begon met 22 lentes op de teller als jongste deelnemer aan dit seizoen van ‘Bake Off’, maar al gauw toonde de studente architectuur dat ze daarom niet aan ervaring mist. Elke aflevering opnieuw leverde ze minstens één kunststukje af dat zo in de etalage van Herman Van Dender zou kunnen staan. Denk maar aan perfect afgewerkte petit fours of een jelly-taart waarin met chirurgische precisie bloemen gespoten waren. Maar liefst vier keer werd ze bekroond tot de beste bakker van de aflevering.

Stephanie is de gedoodverfde favoriet om met de eindzege naar huis te gaan, maar zoals we al hebben gezien, is ze ook niet onverslaanbaar. Ze zal haar zenuwen onder controle moeten houden en niet mogen panikeren als ze nu de laatste horde wil nemen. Haar ambitie heeft haar tot nu toe nog niet genekt, maar in de finale zit er natuurlijk iets meer druk op de ketel. Ook in vorige seizoenen zagen we soms uitstekende bakkers bezwijken in de finale.

Bekijk de finale van ‘Bake Off Vlaanderen’ op woensdag 15 december om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top