Kunnen de Portland Trail Blazers het tij keren tegen de oppermachtige Phoenix Suns?

Basketbal |

Donkere wolken pakken samen boven het Moda Center in het Amerikaanse Oregon. De ploeg des huizes, de Portland Trail Blazers, verliest keer op keer en dat terwijl de jonge coach, en voormalig NBA-legende, Chauncey Billups was aangesteld om successen te bezorgen. Billups slaat en zalft, maar zal toch uit een ander vaatje moeten tappen als hij wil winnen tegen de sterke Phoenix Suns.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Portland Trail Blazers zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Het team van nieuwbakken coach en voormalig NBA-legende Chauncey Billups verloor sinds begin december vijf keer na elkaar en de laatste tien wedstrijden konden de Trail Blazers slechts twee keer winnen. Hierdoor staan de Trail Blazers pas elfde in de NBA Western Conference

Coach Chauncey Billups staat voor de eerste keer aan het roer van een NBA-team en valt meteen op met zijn directe taalgebruik. Hij aarzelt niet om kritiek te leveren op zijn team en dat voor het oog van tientallen camera’s. Billups hoopt dan ook dat zijn team zal reageren op het veld maar de man was afgelopen weekend toch vooral heel blij dat zijn sterspeler Damian Lillard kon meedoen tegen de Minnesota Timberwolves. Die partij verloren ze wel met 116-111. Lillard verkeerde nog niet in topvorm tegen de Timberwolves maar verwacht wel snel zijn niveau te kunnen opkrikken. Billups wacht ook naarstig op de terugkeer van die andere sterspeler, point-guard CJ McCollum. McCollum had een klaplong, en een gekneusde rib, en zal naar alle waarschijnlijkheid nog enkele weken out zijn, en dus ook tegen de Phoenix Suns.

Phoenix Suns

Die Suns hebben volgens Amerikaanse bookmakers de meeste kans om de onderlinge partij tegen de Portland Trail Blazers te winnen. Het team van coach Monty Williams won van eind oktober tot en met begin december maar liefst achttien keer na elkaar tot ze de Golden State Warriors opnieuw tegenkwamen en verloren (118-96). De Suns prijken bovenaan de Western Conference met 21 gewonnen partijen en slechts vier verloren wedstrijden (!) dit seizoen.

Maar ook de Suns hebben te kampen met vervelende blessures. Sterspeler Devin Booker kampt al enkele weken met een vervelende hamstringblessure en grote man Paul George heeft een kneuzing aan de elleboog. Rots in de branding Deandre Ayton lag vorige week nog steeds ziek in bed. Gelukkig was JaVale McGee vorige week wel op de afspraak. Tegen de Boston Celtics maakte de ouderdomsdeken 21 punten en nam hij zijn team op sleeptouw. We zijn benieuwd of hij dit kunstje ook de komende wedstrijden kan herhalen.

Het weekprogramma van de NBA via Eleven Sports: 

Woensdag 15 december 

  • Portland Trail Blazes - Phoenix Suns vanaf 04u00 op Eleven Sports 2

Zaterdag 18 december

  • Boston Celtics - Golden State Warriors vanaf 01u30 op Eleven Sports 2
Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top