Opnieuw oproep voor VAR in 1B nadat goal De Belder onterecht werd afgekeurd

Sport | Terwijl er in 1A regelmatig nogal lacherig wordt gedaan over de aanwezigheid van de VAR, schreeuwt er quasi elke week wel minstens één 1B-team om de introductie van de Video Assistant Referee in de B-klasse van ons Belgisch profvoetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit keer was het aan Deinzecoach Wim De Decker om na de match tegen Waasland-Beveren een oproep te lanceren over de introductie van de VAR nadat zijn team een doelpunt zag afgekeurd worden na vermeend buitenspel van Dylan De Belder.

Die beslissing zorgde ervoor dat Deinze niet 1-2 voorkwam op de Freethiel waarna thuisploeg Waasland-Beveren de match in handen nam en zelf nog 3x scoorde (4-1).

Wekenlang pleidooi

"Ik pleit er al weken voor om een VAR te introduceren in 1B", zuchtte De Decker op de persbabbel. "Laat hem alstublieft ook naar 1B komen. Want de fase met De Belder was alweer een kantelmoment in een match en op voetbalvlak was die beslissing levensbelangrijk. Nadien pakken we wel te makkelijk die tegengoals, maar de scheidsrechterlijke beslissing bij die afgekeurde goal van De Belder was cruciaal."

Marc Schneider kon zijn collega wel begrijpen. De coach van Waasland-Beveren gaf eerlijk toe dat de goal van De Belder goedgekeurd had moeten worden. "Het was een geldig doelpunt", klinkte de Zwitser. "Maar dat gebeurt in het voetbal. Soms heb je zo eens een beslissing in je nadeel en soms in je voordeel. Op het einde van de rit is dat ongeveer in balans."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top