KV Mechelen - AA Gent en Genk - Charleroi op speeldag 19 in de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | De achttiende speeldag ligt nog maar net achter de rug en daar staat de negentiende speeldag al voor de deur. KV Mechelen-AA Gent en KRC Genk-Sporting Charleroi zijn twee belangrijke duels in de strijd om de vierde plaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dinsdag om 18u45 opent Cercle Brugge de debatten met een thuiswedstrijd tegen Seraing. De Bruggelingen boekten een 9 op 9 en Seraing ging nog met 0-5 onderuit tegen Anderlecht. Cercle kan een grote stap richting behoud zetten.

Anderlecht gaat voor 12 op 12

Om 21u ontvangt Anderlecht STVV in het Lotto Park. De Brusselaars zijn goed bezig en pakten een 9 op 9. Zij willen tegen de Kanaries, die drie keer op rij verloren, verdergaan op hun elan. Op hetzelfde tijdstip nemen KV Oostende en KV Kortrijk het tegen elkaar op. De Kerels lonken naar de top acht.

Op woensdag trekt leider Union SG naar Zulte Waregem, dat dit seizoen in eigen huis al enkele zware nederlagen tegen de topclubs moest incasseren. Zo kwamen KRC Genk (2-6) en Club Brugge (0-4) er makkelijk winnen. Op hetzelfde tijdstip ontvangt KV Mechelen, dat met het nodige blessureleed kampt, AA Gent. Beide ploegen strijden nog voluit voor een plaats in de top vier.

Beerschot moet winnen

Om 21u trekt rode lantaarn Beerschot naar Standard. De Kielse Ratten pakten nog maar negen punten en moeten winnen op Standard, dat dit seizoen nog maar twee keer wist te winnen in eigen huis. De Rouches tankten wel vertrouwen door op de vorige speeldag met 2-3 te winnen bij Antwerp. Club Brugge gaat om 21u op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. Dat is altijd een gevaarlijke verplaatsing voor Blauw-Zwart, vorig jaar ging het er nog met 2-1 onderuit. OHL wist dit seizoen bovendien ook al in Brugge een punt (1-1) te pakken. Philippe Clement & co zijn dus gewaarschuwd.

Donderdag hoopt Antwerp om 18u45 na de nederlaag tegen Standard te winnen van Eupen. KRC Genk sluit de speeldag om 21u af tegen Sporting Charleroi. Als Genk nog een goede kans wil maken op de top vier, moet het in eigen huis winnen van de Carolo’s. Zij staan momenteel knap vierde.

Het speelprogramma van speeldag 19:

Dinsdag 14 december

Woensdag 15 december
Donderdag 16 december:
Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top