Witsel op weg naar de uitgang bij Dortmund?

Bundesliga | Bondscoach Roberto Martinez zal niet vrolijk worden van de situatie van enkele Rode Duivels. Romelu Lukaku is momenteel invaller bij Chelsea, Eden Hazard komt amper aan de bak bij Real Madrid en Axel Witsel zit stilaan in een uitzichtloze situatie bij Borussia Dortmund, dat het dinsdag om 18u30 opneemt tegen VfB Stuttgart. Volgt er een wintertransfer voor middenvelder?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Axel Witsel begon het seizoen als basisspeler bij Dortmund, maar naarmate het seizoen vorderde ging hij steeds vaker naar de kant. Trainer Marco Rose verkiest momenteel een middenveld met Emre Can en Mahmoud Dahoud. De coach heeft het meer voor dynamische spelers, terwijl Witsel eerder een type speler is die positioneel sterk is. Met zijn voetballend vermogen is hij dan vaak de eerste schakel in het aanvallende proces van de ploeg, wat hij uitstekend doet bij de Rode Duivels.

Te dure vogel

De laatste weken is de situatie van Witsel zorgwekkend geworden. Tegen VfL Wolfsburg mocht hij slechts vijf minuten invallen, tegen Bayern München en VfL Bochum kwam hij zelfs niet van de bank. Opvallend: in de Champions League begon Witsel zes keer in de basis.

Bij Dortmund zouden ze volgens bepaalde Duitse media ondertussen al een beslissing hebben genomen over de toekomst van de voormalige speler van Standard. De 32-jarige Rode Duivel heeft een aflopend contract en zou jaarlijks 8 à 9 miljoen euro opstrijken. Dortmund wil graag af van zijn dure loon en de geruchten over een transfer doen alvast de ronde.

Serie A of Premier League

Thierry Witsel, de vader van Axel, liet in Het Nieuwsblad alvast verstaan dat een wintertransfer niet is uitgesloten. “Een transfer in januari behoort tot de mogelijkheden, maar ook dat Axel tot juni bij Dortmund blijft en zijn contract uitdoet. Die kans is momenteel fiftyfifty”, liet hij optekenen.

In de wandelgangen circuleert al een tijdje de naam van Juventus en ook Newcastle United zou een oogje hebben op de middenvelder. Dortmund zal een wintertransfer zeker zien zitten, want zo kan het mogelijk nog een kleine transferprijs vangen voor Witsel. De Duitse topclub betaalde in de zomer van 2018 nog 20 miljoen euro aan het Chinese TJ Tianhai. Bondscoach Martinez hoopt dat Witsel minder dan een jaar voor het WK alvast een nieuwe club vindt waar hij wel aan spelen zal toekomen.

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top