Eerste koppel moet 'Dancing With The Stars' verlaten

In de tweede aflevering van 'Dancing With The Stars' werd er voor de eerste keer een koppel naar huis gestuurd. Zowel de jury als de kijkers konden tijdens de show stemmen op hun favoriete koppel. Ook worden de scores van vorige aflevering samengevoegd met de scores van deze aflevering. Jurylid Joanna volgde de liveshow wel live vanuit Londen, waar ze in quarantaine zit na een coronabesmetting.

Opener van de avond was Tiktokker Jonatan Medart met zijn danspartner Björk. Zij dansten samen een energieke chachacha. Jan Kooiman, die vorige week vrij streng was voor Jonatan, was deze keer helemaal overtuigd. “Ik was vorige keer een beetje streng maar je hebt al mijn vraagtekens weggehaald. Ik vond het verrassend goed." Medart haalde in totaal 28 punten en belandde, met de punten van vorige week meegeteld, op de vierde plaats in het juryklassement.

Lotte Vanwezemael zorgde voor een originele Broadway jazz met haar partner Frank. Daarin haalde het koppel allerlei toeren uit met een ladder. Vanwezemael kon de jury slechts matig overtuigen. “Ik vond sommige stukjes echt goed maar ik miste wel een dosis sensualiteit. Je bent hard aan het werk maar er zit voor mijn gevoel ergens een blokkade”, zei Jan Kooijman. Jurylid Wim vond de dans dan weer wel “verrassend goed”. Lotte eindigde op de zevende plaats en kreeg nipt genoeg stemmen van de kijkers om door te gaan naar de volgende ronde.

Zanger Metejoor bracht met zijn Margot een rumba op het nummer Blauwe Dag waar de jury vrij positief over was. Hij belandde met 25 punten op de zesde plaats.

Prinses Delphine verrast

De meest verrassende dans van de avond was ongetwijfeld die van Delphine van Saksen-Coburg. Zij bracht met danspartner Sander een tango op… technomuziek, de favoriete muziek van de prinses. De jury was meteen enthousiast. “Wauw, wauw, wauw, je hebt ons verrast, je hebt lef”, sprak Wim Vanlessen vol enthousiasme. De prinses behaalde een vijfde plaats.

Zwemmer Pieter Timmers en Natascha brachten voor de tweede show een moderne dans. Daar was volgens Jan Kooijman nog heel wat ruimte voor verbetering. Pieter en Natascha haalden de laatste plaats en kregen niet voldoende stemmen van kijkers om door te mogen naar de volgende aflevering. Het koppel is daarmee het eerste dat 'Dancing With The Stars' moet verlaten.

Straffe Nina Derwael

Top drie van de avond werd ingezet met een freestyle van Yemi en Laura. De Thuisacteur kreeg lovende commentaren en behaalde net als vorige week 27 punten. De tweede plaats was voor de emotionele Weense wals van Nora Gharib en Adrian. De winnaar van de aflevering was, net als vorige week, turnster Nina Derwael. Zij behaalde het meeste punten met een schitterende jive.

Na optelling van de jurypunten met de publiekspunten, werd het eerste koppel naar huis gestuurd. Volgende week maken de koppels een trip down memory lane. Ze zullen een belangrijke gebeurtenis uit hun verleden verwerken in een dans.

Bekijk ‘Dancing With The Stars’ op zaterdag om 19u50 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Films

Bekijk alles
Top