Moeskroen met selectiezorgen; Jeunechamps doet "petje af" voor Lommel

Sport | Als de weergoden het toelaten spelen Excel Moeskroen en Lommel SK zaterdagavond hun wedstrijd van de vijftiende speeldag. Moeskroen zoekt naar een nieuwe overwinning nadat Westerlo vorige week hun sterke streak abrupt stopzette terwijl Lommel al zes wedstrijden tevergeefs op een driepunter jaagt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste overwinning die Lommel boekte was de 3-0 thuis tegen... Moeskroen. Toen leek de Lommelse trein eindelijk vertrokken, maar niets was dus minder waar.

Toch wil Moeskroencoach José Jeunechamps graag een pluim op de hoed steken van de Limburgers. "Als ik de gemiddelde leeftijd zie van de ploeg van Lommel, dan kan ik enkel mijn petje afdoen voor wat zij presteren", aldus Jeunechamps bij Sudpresse. "Vorig jaar speelde Club NXT ook met een jonge ploeg in 1B, maar zij misten wat body en consistentie. Maar bij de prestaties van dit Lommel kan je enkel chapeau zeggen."

Lommel boekte bij de vorige twee confrontaties tegen Moeskroen een zes op zes, maar nu lijken de omstandigheden anders. Bij de eerste passage op Le Canonnier had zowat de halve selectie van Les Hurlus positief getest op Covid-19 terwijl er bij de 3-0 in Lommel net het tumultueuze ontslag van Enzo Scifo was gepasseerd.

Selectienieuws

Maar ook nu zijn er de nodige kopzorgen bij de Henegouwers. Bakic en Myny zitten op de strafbank terwijl Taravel in de lappenmand ligt. Achter de namen van Lepoint en Ribeiro staat dan weer een vraagteken. Zij kwamen niet zonder kleerscheuren uit de match tegen Westerlo.

Bij Lommel keert Kis terug uit schorsing. Saito is out met een beenblessure terwijl ook Agyepong, Aminu, Vandersmissen en Aguilar niet in de selectie zitten. T1 Peter van der Veen zal niet meereizen naar Moeskroen. Hij geeft - om privéredenen - even de fakkel door aan zijn T2 Luiz Ferreira.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top