EA Sports annuleert de Team Of The Year Cup

Esports | Videogame-uitgever EA Sports heeft deze week bevestigd dat de Team Of The Year Cup, de eerste grote competitie van de FIFA Global Series van 2022, is afgelast. De gekwalificeerde en uitgenodigde deelnemers aan het evenement krijgen allen een gelijk deel van de prijzenpot.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De zoveelste afgelasting in het FIFA-circuit is een feit. Het nieuws volgt op enkele maanden nadat de FIFAe Nations Series en de eWorld Cup werden geannuleerd, en slechts enkele weken na het begin van het seizoen 2022.

EA Sports, partner van het competitieve circuit rond zijn FIFA-licentie, kondigde de annulering aan van de eerste LAN-competitie in bijna twee jaar: de Team Of The Year Cup. Het toernooi zou plaatsvinden van 21-23 januari en zou deel uitmaken van het 2V2-circuit in de nieuwe FIFA Global Series.

Zoals verwacht zijn de recente ontwikkelingen in verband met Covid-19, de verspreiding van de Omicron en Delta-varianten en de reisbeperkingen, verantwoordelijk voor deze annulering.

Aan het evenement zouden 32 bekende teams deelnemen, voor een competitie van twee dagen. De zestien teams die zich via de verschillende FGS Open-evenementen hadden geplaatst, en de FGS Masters. Die laatsten werden door EA geselecteerd vanwege hun goede resultaten en consistentie, en kregen automatisch een kwalificatieticket voor de Team of the Year Cup en de Team of the Season Cup.

De zestien teams die werden geselecteerd voor de FGS Masters – © EA Sports

Daar zaten heel wat bekende en gerespecteerde spelers uit het circuit bij, zoals Tekkz en Diogo (Fnatic), Dani en Levi (AFC Ajax), of Gorilla en Tom van EXCEL Esports.

EA Sports heeft al bekendgemaakt dat de verschillende teams die zich plaatsen via de FGS Open op 10, 11 en 12 december, net zoals de 16 FGS Masters, elk een gelijk deel van de geldprijs zullen krijgen. De teams kwalificeren zich ook voor de Team of the Season Cup, waardoor ze zich rechtstreeks kunnen plaatsen voor de FIFAe Club World Cup.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top