Cadeautjes uit de NFL onder de kerstboom

Sport |

Ook tijdens de eindejaarsperiode kan de liefhebber van American Football zich opwarmen aan enkele interessante affiches. Proximus Pickx blikt al even vooruit naar die cruciale fase in het reguliere kampioenschap, uiteraard live te volgen via Pickx+ Sports, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

American Football in de wintermaanden is bikkelhard, en tegelijkertijd hartverwarmend. De show gaat onverminderd voort in deze Amerikaanse volkssport nummer één. Ook bij soms temperaturen van -10 graden Celsius. Ondanks -of misschien net dankzij- stijf bevroren handen en ondergesneeuwde velden krijgen we in de laatste rechte lijn naar de playoffs steevast spektakel van de bovenste plank. Eleven Sports en Pickx maakten alweer een fijne keuze aan topaffiches voor de komende weken. Indianapolis Colts en Greenbay Packers krijgen we bijvoorbeeld twee keer aan het werk te zien. Met recht en rede.

Iconische clubs

De Packers, een van de meeste iconische clubs uit de NFL-geschiedenis (in de jaren 60 stond er geen maat op hun dominantie), leiden in hun poule van de NFC North en tonen zich dit seizoen een van de sterkste teams in competitie. Kunnen zij voor het eerst in tien jaar nog eens gooi doen naar de Super Bowl? Dan zijn zeges in de thuiswedstrijden tegen de Minnesota Vikings en Chicago Bears wel een must.

We krijgen nog twee andere iconische clubs en favorieten voor de titel dit jaar te zien in deze eindejaarsperiode: Dallas Cowboys -comfortabel leider in de NFC East- op zondag 27 december tegen Washington Football Team, en New England Patriots, dat na het vertrek van levende legende Tom Brady in 2020 een nieuw elan lijkt gevonden te hebben. Blikvangers daar zijn nu de jonge quarterback Mac Jones (23 jaar, bezig aan zijn rookieseizoen) en de aalvlugge running back Damien Harris. Benieuwd of zij hun hoge niveau kunnen aanhouden op bezoek bij Indianapolis Colts, een van de titelfavorieten dit jaar.

Fenomenen Brady en Taylor

De 44-jarige Tom Brady op zijn beurt blijft ook bij de Tampa Bay Buccaneers een van de meest bepalende quarterbacks in de NFL. De zevenvoudige kampioen leidt voorlopig het klassement van de meeste passing yards en houdt zo zijn team in de running voor een tweede titel op rij. Ongelooflijk hoe Brady na 19 jaar trouwe dienst bij de Patriots moeiteloos de overstap naar een nieuw team maakte en ook daar bijna als vanzelfsprekend successen brengt. Op zijn 44ste dus, we herhalen het graag nog eens. Een fenomeen!

Nog zo een fenomeen is Jonathan Taylor, running back van de Indianapolis Colts. Amper 22 jaar is hij, maar als koning van de running yards een absolute sensatie dit seizoen. Hallucinant waar hij zich overal tussen wurmt. Zijn Colts teren op een sterke uitreputatie: ze winnen op verplaatsing vaker dan in het eigen stadion. Een eigenaardige statistiek die ze kracht kunnen bijzetten door op kerstdag te gaan winnen bij de Arizona Cardinals, tot dusver het sterkste team in de NFL dit seizoen.

Cooper Kupp (LA Rams) op recordjacht

In het duel tussen de LA Rams en Seattle Seahawks (op zondag 19 december) is het uitkijken naar wide receiver Cooper Kupp, een man met uitstekende handen en slimme loopbewegingen. Zijn verstandhouding met QB Matthew Stafford is  dé troef van deze Rams: knap om zien hoe ze elkaar steeds weten te vinden ondanks de opzittende bloedhonden van de tegenpartij. Geregeld passeert Kupp de 100 receiving yards per wedstrijd. Indien hij op zijn huidige elan blijft doorgaan, heeft de 28-jarige speler het record in zicht van meest receiving yards ooit in een seizoen. Hij haalde trouwens al een record binnen door als eerste speler ooit 100 catches en 10 touchdown-catches te laten optekenen in de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen.

Eenzelfde succesvolle wisselwerking zien we bij de Kansas City Chiefs tussen ster-quarter back Patrick Mahomes (foto) en tight end Travis Kelce. Mahomes is een van de beste werpers in de NFL -de gedoodverfde opvolger van Tom Brady wordt gezegd- en Kelce bewijst al enkele seizoenen dat hij als geen ander in staat is zich vrij te lopen en haast onmogelijk ballen te vangen. De Chiefs groeiden de voorbije jaren uit tot hét topteam in de NFL, met twee opeenvolgende finales in de Super Bowl: in 2019 gewonnen tegen San Francisco 49’ers en vorig jaar verloren van Tampa Bay. Mahomes en Kelce mogen op 17 december hun onderlinge chemistry etaleren op bezoek bij de LA Chargers.

Volg het beste van de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het NFL-programma voor de eindejaarsperiode:

Maandag 13 december

  • Green Bay Packers - Chicago Bears (week 14) vanaf 2u20 op Eleven Sports 2

Vrijdag 17 december

  • LA Chargers - Kansas City Chiefs (week 15) op Eleven 2

Zaterdag 18 december

  • Cleveland Browns - Las Vegas Raiders (week 15) op Eleven 2

Zondag 19 december

  • L.A. Rams - Seattle Seahawks (week 15) op Eleven 3
  • Indianapolis Colts - New England Patriots (week 15) op Eleven 2

Maandag 20 december

  • Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints (week 15) op Eleven 2

Zaterdag 25 december

  • Arizona Cardinals - Indianapolis Colts (week 16) op Eleven 2

Maandag 27 december

  • Dallas Cowboys - Washington Football Team (week 16) op Eleven 2

Maandag 3 januari

  • Green Bay Packers - Minnesota Vikings (week 17) op Eleven 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top