Kan 'ploeg-in-vorm' RWDM thuis (eindelijk) bevestigen en het quasi ongenaakbare Westerlo een halt toeroepen?

Sport | De topper van de vijftiende speeldag in 1B staat al meteen geprogrammeerd op vrijdagavond. RWDM krijgt de kans om haar goede vorm te bevestigen tegen de autoritaire leider KVC Westerlo en zo ook de eigen ambities voor een seizoen in de zolder van het klassement in de verf te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een aarzelende start kon RWDM de voorbije weken opklimmen van de kelder naar de zolder van het klassement. De Brusselaars zijn inmiddels al zes duels ongeslagen en mogen zich de laatste weken ook de vlotst scorende ploeg van 1B noemen. Die goede reputatie bouwden Euvrard en co wel vooral op verplaatsing op, want in het eigen Edmond Machensstadion gaat het allemaal wat moeizamer.

RWDM is namelijk - samen met Waasland-Beveren - de slechtst presterende thuisploeg van de reeks en zal die niet zo goede thuisreputatie moéten verbeteren om tot het einde van het seizoen mee te draaien aan de top. Een zege tegen de competitieleider zou alvast voor een déclic kunnen zorgen.

Maar die competitieleider laat buitenshuis bijzonder weinig liggen. Westerlo verloor dit seizoen nog maar drie punten op verplaatsing (2-1 verlies bij Deinze); scoorde al vijftien keer en kreeg nog maar vijf goals binnen. Bij het vorige bezoek aan Molenbeek werd er met 1-2 gewonnen na een masterclass van De Cuyper (goal en assist). Maar sinds dat duel verloor RWDM wel geen enkele wedstrijd meer.

Selectienieuws

Voor de clash met Westerlo keert Ruyssen (ex-Westerlo) terug bij de kern na een schorsing. Ook Claes is weer van de partij na wat blessureleed. Botella en Lavie liggen nog wel in de lappenmand terwijl Dante dit keer een schorsingsdag uitzit en Ephestion als Westelse huurling niet mag aantreden tegen zijn werkgever. Westerlo heeft minder zorgen. Met Dierckx en Van Hout liggen enkel de langdurig geblesseerden nog in de lappenmand.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top